Oremuš: Dinamovci i hajdukovci u mladoj reprezentaciji dišu kao jedan!

Pobjedu mlade reprezentacije Hrvatske nad Srbijom nedvojbeno je obilježio Mirko Oremuš. Brzonogi hajdukovac upisao je pogodak, asistenciju i crveni karton. Srećom, pozitivna djela u konačnici su presudila, a isključenje nije imalo kobne posljedice po rezultat.
- U sve rubrike sam se upisao, mada mi crveni karton zaista nije trebao na toj utakmici. Strepio sam zadnjih 20-ak minuta kako će se dvoboj okončati, isključenje je došlo u najgori trenutak. Gledao sam kasnije na snimci start kojim sam zaradio drugi žuti karton. Nisam imao izbora, morao sam zaustaviti kontru, a nisam vidio da je igrač tako blizu pa je start izgledao nesmotren. U konačnici je ipak najvažnije da smo zabilježili pobjedu, a pogodak Srbima dugo ću pamtiti - kazao je Oremuš i naglasio:

- To je najljepši pogodak moje karijere. Malo sam ih postigao lijevom nogom, a ovaj je zaista poseban.

Aktualna jesen najbolje je razdoblje karijere Mirka Oremuša. Nakon što je Edoardo Reja pronašao Oremuša kao idealno rješenja na desnom boku, iskoristivši prvenstveno njegovu iznimnu brzinu, igre u mladoj reprezentaciji došle su kao šlag na tortu. Jer, prošle sezone Oremuš je najdalje išao do uloge Mišinog jokera s klupe.
- Trener Reja mi je vratio vjeru u igračke mogućnosti. Sezona mi je jako loše počela, ozlijedio sam mišić zadnje lože na zatvorenoj trening utakmici s mladom reprezentacijom Libije samo dan uoči polaska na pripreme. Gotovo mjesec dana sam bio izvan pogona i prošlo je puno vremena dok sam ponovno uhvatio ritam. Ali, znao sam da se jedino radom mogu izvući iz neugodne situacije. Prije dva mjeseca gledao sam hoću li imati mjesta na klupi, a danas sam član startne postave Hajduka i mlade reprezentacije. Sve se događa kao u nekom lijepom snu, ali svjestan sam da svakog igrača detalji dijele od velikih djela. Prije utakmice sa Srbijom ponovno sam se ozlijedio, nisam bio siguran hoću li moći igrati, a na kraju sam obilježio utakmicu. Zato se stalno molim za zdravlje, a sve ostalo ću sam napraviti.


Koja je tajna uspjeha mlade reprezentacije u čijem su početnom sastavu istrčala četvorica igrača ponikla u Hajdukovoj omladinskoj školi (Perišić, Oremuš, Maloča, Jozinović) te petorica dinamovaca (Kelava, Badelj, Barbarić, Tomečak, Kramarić)? Kako se slažu dinamovci i hajdukovci?
- To svi pitaju, ali odgovor ste vidjeli na terenu. Igramo kao da smo jedna momčad. Nema tu nikakvih razlika ni podjela. Odlično se slažemo i nema nikakvih razlika, niti tko gleda koji se klupski dres nosi. Imamo sjajnu atmosferu, nema konflikata, baš dišemo kao jedan. Da nemamo dobru atmosferu u momčadi, ne bismo imali ni rezultat.

sportske novosti