OPET SMJENA Gustafsson više nije trener Hajduka, poznat uži krug za izbor novog trenera

OPET SMJENA Gustafsson više nije trener Hajduka, poznat uži krug za izbor novog trenera

Nakon što je ostao i bez četvrte pobjede u nizu, Jens Gustafsson dobio je otkaz na klupi Hajduka. Šveđanin je stigao uoči ove sezone, a izdržao je do kraja listopada.

"Ambicije predsjednika Jakobušića i očekivanja sportskog direktora Nikoličiusa ipak su iznad četvrtog mjesta, a da ne govorimo o kroničnoj nestrpljivosti navijača splitskog kluba", piše gol.hr

Na potezu je sportski direktor koji je doveo Gustafssona, a koji je mjesecima slovio kao vjerojatno jedina greška Nikoličiusa u prijelaznom roku.

Recimo i kako je klupa Hajduka najužarenija u cijeloj ligi. S jedne strane velika očekivanja sad već frustrirane vojske navijača, a s druge, barem do ove sezone, ograničena momčad koja redovito puca pod pritiskom tih očekivanja.

Posljednjih se tjedana zbog loše forme Hajduka već spominjalo jedno ime, direktorov sunarodnjak s kojim je odlično surađivao u Gorici, Valdas Dambrauskas. Litvanac je nedavno dobio otkaz u Ludogorecu i slovi kao popriličan favorit za novog trenera Bijelih.

Hajduk je u nedavnoj prošlosti propustio neke domaće hit-trenere poput Gorana Tomića i vidjet ćemo imaju li možda u planu neko domaće ime, poput Samira Toplaka kojeg neki zazivaju u novonastaloj situaciji.

Što se tiče Matjaža Keka, kojeg su često zazivali neki navijači Hajduka, on je produžio ugovor i ostaje izbornik Slovenije.

Najveće želje poput kvalitetnog domaćeg kadra, Ivana Leke i Ivana Jurića, nedostupne su današnjem Hajduku.

Mindaugas Nikoličius ima svoj bazen trenera iz kojeg su došli Dambrauskas (u Goricu) i Gustafsson (u Hajduk) pa se očekuje i neko novo ime.

HNK Hajduk će novog trenera prve momčadi objaviti tijekom narednog tjedna, objavio je klub.