'OPERACIJA JAPAN' Poznata zamjena za Sosu, vjerojatno promjena i u ofenzivnom dijelu momčadi

Hrvatska
EPA

Hrvatska reprezentacija u 16 sati protiv Japana igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Iako izbornik Zlatko Dalić tijekom priprema i u grupnoj fazi nije morao razmišljati o ozljedama svojih igrača, pojavili su se problemi uoči prve utakmice nokaut-faze. Točnije, otpao je Borna Sosa, pa Hrvatska mora zamijeniti standardnog lijevog beka.

Podsjetimo, na konferenciji za medije rečeno je kako je 24-godišnji Sosa propustio trening zbog iscrpljenosti. Testovi na koronu pokazali su da je negativan, no igrač Stuttgarta požalio se na umor. "Sosa je malo umoran, malo je bolestan. Vidjet ćemo, ako nije sto posto spreman, reagirat ćemo i tražiti zamjenu za njega. Odigrao je tri utakmice u kontinuitetu, ne osjeća se najbolje, vidjet ćemo", izjavio je Dalić za HRT pa kasnije najavio promjene:

"Nećemo puno pretumbavati momčad. Mijenjat ćemo igrača za igrača. Ako Sosa ne može, tu je Borna Barišić koji radi kvalitetno i koji ga može dostojno zamijeniti. Odigrao je puno utakmica za reprezentaciju i ja mu vjerujem."

Vjerojatni sastav Hrvatske za utakmicu s Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva:
Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić - Brozović, Modrić, Kovačić - Kramarić, Perišić, Petković

Dalića naljutilo što portali objavljuju sastav Hrvatske

Osim što je Dalić potvrdio kako će Barišić upasti u prvu momčad protiv Japana, hrvatski mediji objavili su da će doći i do promjene u napadu. Umjesto Marka Livaje u vrhu bi trebao biti Bruno Petković. Dalić je protiv Maroka na otvaranju prvenstva u napad stavio Andreja Kramarića, no zatim ga je protiv Kanade i Belgije povukao na desno krilo, a u vrh stavio kapetana Hajduka. 

Dalića je malo naljutilo što se "portali natječu tko će prvi objaviti sastav Hrvatske": "Mislim da to nije lijepo i nije u redu, mi nikad ne možemo doznati sastav ekipe do sat i pol prije utakmice, a mi se natječemo u Hrvatskoj tko će prije objaviti tko igra, a tko ne igra... Okrećemo stotine brojeva telefona da bismo saznali nešto... Ja to ne podržavam."

"Mislim da nije posao novinara da javite tko igra, a tko ne igra, vaš posao je da komentirate kako treniramo, kako igramo, a ne da se natječete tko će prvi objaviti sastav Hrvatske i da ga protivnik sazna dva dana prije, ali ja to ne mogu promijeniti. Neka rade što misle da je najbolje, to je vaš posao, ja tu ne mogu ništa, samo kažem da ja saznam sastav protivnika sat i pol prije utakmice."