ONE SU HIT Nogometašice Intera iz Posušja ludom završnicom susreta preuzele vrh tablice

ŽNK Inter Posušje

U derbi susretu 14. kola Prve ženske nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine Ženski nogometni klub Inter Posušje na Mokrom Docu dočekao je SFK Libero iz Goražda te su sjajnim preokretom u završnici susreta slavile rezultatom 2:1 čime su preuzele vrh prvenstvene ljestvice!

Libero je u ovaj susret ušao s dva boda prednosti nad Interom te je bilo jasno kako će pobjednik ovog susreta zakoračiti prema ženskoj Premijer ligi BiH.

U 27. minuti Libero dolazi u vodstvo golom Branke Cvijetić iz slobodnog udarca s kojim je prekinula veliki niz od devet utakmica u kojima cure iz Posušja nisu primile gol. Taj rezultat stajao je sve do završnih pet minuta susreta kada “Interice” dolaze do velikog preokreta.

Prvo za 1:1 u 85. minuti susreta zabija Iva Čutura koja najspretnije reagira na jedan odbijanac u petercu gostiju, a onda u 89. za 2:1, desetu pobjedu u nizu te preuzimanje 1. mjesta na ljestvici gol postiže Petra Marić.

ŽNK Inter Posušje sada se nalazi na vrhu ljestvice sa 30 bodova, što je jedan više od Libera te će ako ga uspiju zadržati do kraja prvenstva, sljedeće sezone igrati u Premijer ligi BiH. Pred Interom je sljedeći vikend novi derbi, na Mokri Dolac dolazi trećeplasirana ekipa prvenstva FK Sloboda.

Susret je pratilo nešto više od 200-tinjak domaćih navijača koji su cure gromoglasnom podrškom vodili do velika tri boda.