Oko 500 policajaca na mostarskim ulicama

Neredi Mostar

Budući da je utakmica okarakterizirana kao visoko rizična, i ovaj put će na mostarskim ulicama biti oko petstotina policajaca iz HNŽ-a i ostalih županija, koji će nastojati spriječiti moguće nemire između navijača. Kako bi se osigurao dovoljan broj policajaca i poduzele sve potrebne mjere sigurnosti, predstavnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije jučer su održali sastanak s predstavnicima nogometnih klubova. Prema riječima načelnika Policijske uprave Mostar Tome Ćurčića, policija je maksimalno spremna za osiguranje najavljenog gradskog derbija.

''Što se tiče mjera koje ćemo poduzeti, imamo plan provođenja aktivnosti i shodno tom planu poduzet ćemo sve da dolazak i odlazak gostujućih navijača prođe u najboljem redu'', kazao je Ćurčić.

Načelnik je napomenuo da  policiji još uvijek nije poznat broj navijača Veleža koji će prisustvovati utakmici. Naime, još uvijek nisu osigurani autobusi i kombi vozila koja bi trebala prevoziti navijače Veleža na stadion pod Bijelim brijegom.

Problemi s prijevozom

''Na sastanku u Sportskom savezu dogovorili smo se da će policija učiniti sve sa svoje strane da, ukoliko im se osigura prijevoz, navijači Veleža sigurno dođu na stadion i vrate se na polaznu točku'', naglasio je Ćurčić.

Međutim, ukoliko im se ne osigura prijevoz, policija neće dopustiti navijačima da u pješačkim kolonama dođu na derbi.

''Budući da Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima ne dopušta organizirane pješačke kolone navijača, ostaje na klubovima da se potrude oko pronalaska prijevoznih sredstava'', kazao je Ćurčić. Također je naglasio da će se novi sastanak s predstavnicima klubova održati krajem tjedna, kada će biti poznato koliko će navijača prisustvovati derbiju te je li im osiguran prijevoz, piše današnji Dnevni list.