Offside: Kazne do 10 mjeseci

Moraju ukupno vratiti 1,2 milijuna kuna, objavio je Večernji list.

Nogometaši i sportski djelatnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja optuženi su za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja.

Nepravomoćnu presudu objavila je sutkinja Gordana Mihela Grahovac, koja je proteklih sedam mjeseci sudila dvojici igrača Međimurja, trojici Varteksa, osmorici iz Croatia Sesveta, pomoćnom treneru toga kluba Goranu Jerkoviću te športskom direktoru Tomislavu Zubaku, sinu vlasnika kluba Zvonka Zubaka.

Sedmorica nogometaša, šestorica iz sesvetske Croatije Mario Čižmek, Dario Šušak, Ivan Banović, Jasmin Agić, Saša Mus i Marko Guja te Zoran Ivančić iz Varteksa priznali su namještanje utakmica i klađenje na dogovorene rezultate, no nisu pristali na kazne od godinu i pol dana zatvora koliko je nagodbom nudio USKOK.

Ta nepravomoćna presuda dolazi u vrijeme kad hrvatski nogomet trese najnovija korupcijska afera u kojoj su u glavnoj ulozi dopredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Željko Širić i povjerenik za suđenje Stjepan Djedović, osumnjičeni za primanje mita radi poštenog suđenja.

izvor: hrt.hr