Marković je znao sve o aferi, ali je to ignorirao!

Ćiro je u svom elementu, malo skriva da mu nedostaju Europa, Hrvatska i domaće teme, ali dojam je i da je našao nekakav mir radeći u Kini. Doveo je svoj Shanghai u Maribor na pripreme, tu su mu i sin Miro i supruga, uživaju piše sportal.hr.

No, Ćiro zato odradi svoje na terenu, podigne glas pokoji put, ali ne mora često, jer slušaju ga bez pogovora. Dočekao nas je na "beckhand":

– Sine, zašto Zajeca nisi pitao je li istina ono što sam rekao o njemu, da je pobjegao u Grčku, a mene optužio za odlazak!

Opet udario po Zajecu

Prisjetio se tih dana, mirno pričao pokraj ciljne ravnine Zlatne lisice. – Ma, Zajec neće uspjeti u Dinamu, oni prije njega su još i bili treneri s iskustvom, a on ga nema. Koga je vodio, one Engleze? Pa veli mi tadašnji predsjednik Portsmoutha Mandarić da je bio najlošiji ikad!

A prvak će Hrvatske biti, pa tko god dođe u Dinamo taj postane prvak! Drago mi je da je Mlinarić opet u Dinamu, a Zeko... Taj je, što stariji, to zločestiji – replicirao je Ćiro Zajecu istim riječima koje je trener Dinama uputio njemu prije nekoliko dana, nakon prve Ćirine opaske da Zajecov povratak nije dobar potez za Dinamo.

Afera "Offside" dirnula ga je.

– Prvi je kriv V. Marković jer je ignorirao sve što je savršeno znao! Horvat iz Varteksa je moj prijatelj i kaže da ih je Mumlek izdao. Ne, Horvate! Ti si ih izdao jer im šest mjeseci nisi dao plaću! Ja bih banku orobio kad ne bih svojoj djeci mogao dati jesti! I Mumlek i Agić sportaši su, svakome se dogodi greška, a to su napravili jer nisu imali plaće.

Uto je po njega došao pomoćnik Dražen Besek: – Šefe, igrači su pojeli.

– Čekaju da im kažem da mogu od stola, ne smiju ustati dok ne dobiju moju dozvolu – rekao je Ćiro, i u to smo se uvjerili. Dečki nemaju posebnih prohtjeva, bilo je riže, ali kao prilog goveđem gulašu, ražnjićima od piletine... Dok ne treniraju, gledaju SP. Ćiru je za komentar SP-a zvala i novinarka Jelena iz Šangaja.

Nizozemska će daleko

– Kina je jača od SAD-a, Antić bi Nijemcima mogao napraviti probleme, Njemačka ima jaku mladu momčad, ali Srbi, Hrvati, BiH, takvi im ne odgovaraju. Ne, moja momčad neće nikoga kopirati, mi imamo svoj stil. A ne možemo biti Argentina, pa nemam Messija – govorio je u slušalicu Ćiro, i nastavio komentirati SP: – Možda smo previše očekivali, ali ovo je tek početak. Englezi su me razočarali, Capello prenervozno vodi momčad, Amerikanac mu je očitao lekciju. Portugal je pokazao manje od očekivanog, Argentina i Brazil ostaju među favoritima, Nizozemska bi konačno mogla otići visoko, stalno su za malo "kratki" – pričao je Ćiro.

Zhang Yu postao Vlado

Bilo mi je teško samo dok nisam usvojio nogometni rječnik, kaže Zhang Yu, prevoditelj kojeg Ćiro zove Vlado.

Iz Pekinga je, radi u Šangaju. – To vam je kao da sam rođen u Zagrebu, a radim u Srbiji – nasmijao se. Tri je godine radio u kompjutorskoj tvrtki u Zagrebu. Potvrdio je da je Ćiro puno mirniji nego što je bio u Europi. – Ne mora Vlado vikati kad ja vičem, on sve mirno kaže, a oni dobro čuju, pa znaju da vičem na njih – dodao je Ćiro.

– Igrači se Ćire malo boje, ali prije svega jako ga poštuju – dodaje Zhang Yu.

Čeka rasplet za Liverpool

I dok čeka rasplet pregovora vlasnika svog kluba s Liverpoolom, Blažević kaže: – Jadna majka nekim novinarima u Hrvatskoj kad preuzmem Liverpool! Moj gazda je sad ponudio 500 mil. funti, Amerikanci traže 800, još se pregovara. A nije štedio kolegu na argentinskoj klupi:

– Maradona je najveći igrač svih vremena, on je Argentincima Bog. Ali, ne smije ništa pričati o trenerskom poslu, jer o tome pojma nema!

Autor: Robert Junaci/Maribor sportal.hr