ODRŽANA SKUPŠTINA Goran Paradžik novi-stari predsjednik Udruge sudaca ŽZH

Goran Paradžik Udruga sudaca ŽZH
ljportal.com

Svojski se trudilo čelništvo sudaca i instruktora suđenja Županije zapadnohercegovačke u protekle četiri godine, bio bi osnovni zaključak s redovite godišnje izborne skupštine ove udruge, održane u restoranu „Megi“ na Mostarskim vratima kod Ljubuškog. Kad to kažemo onda u prvom redu imamo u vidu prezentirani podatak da je broj aktivnih sudaca s 22 skočio na 45 članova! Taj podatak je vrijedan pažnje, kao i činjenica da je sudačko-instruktorski ceh Županije Z-H, u tom razdoblju u Antoniu Bandiću iz Gruda, dobio prvog suca na „A“ FIFA listi. Podsjećamo, na toj listi je samo šestoro sudaca iz BiH – već afirmirani Irfan Peljto (Sarajevo), zatim Miloš Gigović (Gradiška), Luka Bilbija (Prijedor) i Antonio Bandić (Grude), te sutkinje Tanja Račić (Banja Luka i Merima Čelik (Sarajevo).

To je jedna strana medalje koja nam je zapela za uho u izlaganju koje je podnio Goran Paradžik predsjednik Udruge sudaca i instruktora suđenja županije Z-H. Za prezentaciju postignuća u razdoblju od četiri godine prikazan je i 14-to minutni film koji je ilustrirao akcije u spomenutom razdoblju koje su se kretale od edukacije sudaca, uređenja prostorija u Posušju, pa do humanitarnih akcija.

Uz Gorana Paradžika, starog – novog predsjednika, u organe udruge izabrani su – Gojko Bandić, tajnik, a za članove Predsjedništva – Danko Ćavar, Frano Jelić, Toni Mandić, Josip Begić i po dužnosti Goran Paradžik. Govoreći o radu u narednom razdoblju predsjednik Paradžik, je istaknuo:

„Osnovni cilj nam je zadržati mlade suce, većina njih završava srednju školu, vrijedno su radili dvije godine i ne smijemo ih izgubiti. Neki će nastaviti školovanje, neki početi raditi, tako da moramo naći neki modalitet kako bi nastavili rad i profilirali se u suce višeg ranga. Nastavit ćemo edukaciju sudaca po FIFA standardu, zatim projekt „Postani nogometni sudac“, kao i humanitarne akcije. Uz akcije darivanja krvi planiramo organizirati i Humanitarni sportski kviz, uz domaće organizirati i prijateljsku utakmicu sa sucima iz Hrvatskog nogometnog saveza… Da bi se držali na okupu moraš stalno biti aktivan“, konstatira predsjednik Paradžik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovaj svojevrsni sudački sabor dolaskom su podržali Ivan Jelčić predsjednik Skupštine Županije Z-H, zatim Vlado Glavaš predsjednik Nogometnog saveza ŽZH, Hrvoje Turudić, predsjednik Komiteta za suce i suđenje NS BiH, Nermin Pilav direktor za natjecanje NS BiH, Tarik Kečo, direktor odbora za suce i suđenje NS BiH, Antonio Blažević, predsjednik Udruge H-N županije, a skupu je prisustvovao i Spomenko Mandić prvi predsjednik Udruge sudaca i instruktora suđenja Županije Z-H.

Kao poseban čin ističemo da je Udruga Antonia Bandića svoga člana sa FIF-a liste, nagradila setom komunikacijske opreme. Nagradu je uručio Miro Hrkač, član Komiteta za suce i suđenje. Na kraju su suci uz duo „Zadnja želja“ i zapjevali.

Dušan Musa