ODMAH PREUZIMA MOMČAD Igor Bišćan novi je trener Dinama

Igor Bišćan
Goran Mehkek/CROPIX

Novi trener Dinama bit će Igor Bišćan, potvrđeno je Indexu. On će momčad preuzeti odmah i voditi je već u subotu na utakmici 28. kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive na Kranjčevićevoj. Na klupi U-21 reprezentacije zamijenit će ga Ivica Olić, a službena odluka o Bišćanovu imenovanju očekuje se uskoro. Na razgovor s upravom na Maksimir Bišćan je stigao danas popodne, javlja Index.

Kulminacija je to lude noći i dana u Dinamu nakon jučerašnjeg teškog poraza od Šibenika 2:1 u polufinalu SuperSport Kupa. Nova Dinamova uprava smijenila je kasno sinoć Antu Čačića i momčad je privremeno trebao voditi Roy Ferenčina, koji je bio u Čačićevu stručnom stožeru.

Bišćan je bio velika Šimićeva želja

No odlučeno je da treba odmah dovesti novog trenera i da nema smisla gubiti vrijeme s privremenim rješenjima, pa je odmah počela potraga. Izbor je pao na Nenada Bjelicu ili Igora Bišćana te je ipak odabran Bišćan. On je bio velika želja Darija Šimića otkad je ušao u klub, a i sam je želio postati trener Dinama.

Bišćan će tako napustiti U-21 reprezentaciju, koju je u lipnju trebao voditi na Europskom prvenstvu, ali je odlučio doći u Dinamo. To je za njega bila jedina razumna odluka jer bi s obje strane bilo neozbiljno da dođe nakon Europskog prvenstva, i to usred ljetnih priprema.