ODLUKA SAVEZA Gradski derbi u Mostaru ipak bez gostujućih navijača

Stadion Rođeni FK Velež Mostar
hercegovina.info

Još jedan gradski u Mostaru proći će bez gostujućih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar je na svojim stranicama obavijestio navijače da je službeno primio odluku Komisije za natjecanje Nogometnog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na stadionu Rođeni u Mostaru do 16. ožujka 2023. godine trebale odigrati bez nazočnosti gostujućih navijača, uključujući i zaostalu utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige BiH FK Velež – HŠK Zrinjski, koja je na programu 8. ožujka 2023. godine.

Iz tog mostarskog kluba su izrazili jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH koji kažu da je “svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače”, ali i odlukom koja narušava ravnopravnost natjecanja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, mogli nazočiti gostujući navijači.

HŠK Zrinjski naglašava i da je u jesenskom dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u nogometnom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.



Iz aktualnog lidera prvenstva najavili su da će tražiti  od Komisije za natjecanje NS-a BiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da sukladno Pravilnicima NS-a BiH osigura uvjete za prijem gostujućih navijača, jer će u suprotnom sigurno biti primorani donijeti reciprocitetne odluke.