VIDEO  Odlični Zrinjski u uzvratu dodatno "stisnuo gas" i plasirao se u finale Kupa

Zrinjski Tuzla City
HŠK Zrinjski

U uzvratnom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski danas su slavili protiv Tuzla City rezultatom 4:0 i plasirali se u finale ovog najmasovnijeg natjecanja u Bosni i Hercegovini.

Tijekom cijelog susreta na stadionu Bare u Čitluku Zrinjski je bio bolji protivnik.

Nakon početnih prilika Ćorluke, Kiša, Bilbije i Ćuže, Zrinjski je do pogotka u prvom djelu stigao u 36. minuti. Ubacio je iz kuta Tomislav Kiš, a u gužvi se najbolje snašao Slobodan Jakovljević koji je načeo mrežu Tuzlaka.

Sadržaj se učitava...

Imao je Zrinjski nakon toga još dvije prigode za postizanje pogotka u prvom dijelu. Najprije je priliku Kiša u 41. minuti "očistio" u posljednji trenutak Radić, dok je samo minutu kasnije udarac Ivana Jukića obranio Barcola pa se rezultatom 1:0 otišlo na odmor.

Zrinjski Tuzla City

U nastavku ponovno opasniji Zrinjski. Pokušao je u 53. minuti Nemanja Bilbija, ali njegov udarac brani vratar gostiju.

No, Barcola ništa nije mogao u 60. minuti. Ubacio je Josip Ćorluka, lopta došla do Bilbije koji ju je sjajno primirio i poslao u mrežu.

U 76. minuti svoj udarac isprobao je i Matija Malekinušić, no ponovno brani Barcola. Ono što nije napravio u 76. minuti, Malekinušić je napravio četiri minute kasnije. U solo akciji "promiješao" je obranu gostiju i lijepo pogodio.

Zrinjski Tuzla City

Ovom pogotku prethodila je sjajna asistencija Petra Sučića.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan pogodak. Nakon dodavanja Ivančića, s ruba kaznenog prostora sjajno je pogodio Jovan Vukotić kojeg je netom prije toga s klupe uveo Krunoslav Rendulić i postavio konačan rezultat 4:0.

Zrinjski se tako plasirao u polufinale Kupa BiH prvi put nakon 2008. godine, a tamo čekaju boljeg iz susreta Željezničara i Veleža koji se igra danas na Grbavici s početkom u 18:30 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.