FOTO  Odlični Ivančić vodio Zrinjski do pobjede nad Slobodom

HŠK Zrinjski, FK Sloboda Tuzla
HŠK Zrinjski

HŠK Zrinjski večeras je na najbolji mogući način otvorio treći krug prvenstva. Igrači Sergeja Jakirovića večeras su na svom terenu svladali momčad Slobode iz Tuzle rezultatom 3:1. Strijelci za Plemiće večeras su bili dva puta Josip Ivančić te jednom Dragan Juranović dok je za goste pogodio Mujagić. 

No, nije sve dobro krenulo po Mostarce večeras. Već u prvoj minuti momčad Mladena Žižovića šokirala domaće. Mujagić je pogodio nakon velike greške Ivora Krešića.

U 9. minuti Sloboda je mogla i do drugog pogotka. Miškić je pucao glavom, ali lopta ide tik uz vrata Zrinjskog. 

Mogli su Plemići do poravnanja u 33. minuti. Pucao je Juranović, a s gol linije loptu je u posljednji trenutak izbacio Islamović. Vodstvom Slobode odlazi se na odmor. 

No, nastavak donosi 'uragan' Zrinjskog. Najprije je u 57. minuti nakon što je večeras odlični Bašić ubacio, Ivančić glavom pogodio za poravnanje rezultata. 

Samo četiri minute kasnije novi gol napadača Mostaraca. Ovoga puta asistent je Juranović s druge strane terena.

U 77. minuti Ivančić uzvraća Juranoviću asistenciju. Odlično je loptu glavom napadač spustio za Juranovića, čiji udarac uz malu pomoć gostujućih igrača završava u mreži. 

Tri pogotka za tri nova boda Zrinjskog koji se sada nalazi na petom mjestu s 41 bodom, ali jednak broj bodova ima i drugoplasirani Borac. Neizvjesno proljeće je pred nama u Premijer ligi.

Zrinjski: Soldo, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Krešić, Mašić, Bekić, Pušić, Enin, Filipović, Juranović.

Sloboda: Golubović, Devedžić, Beganović, Husejinović, Islamović, Kurtalić, Maksimović, Avdić, Mišković, Predragović, Mujagić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.