ODLIČNE VIJESTI ZA DINAMO Poznato gdje će Gvardiol igrati iduće sezone

Joško Gvardiol

Florian Plettenburg, novinar Skya sjajno upućen u situaciju u njemačkom nogometu i tržištu, objavio je veliku vijest vezanu za najtraženijeg braniča svijeta. "Vodstvo Leipziga definitivno želi zadržati Gvardiola do ljeta 2024.! Ni pod koju cijenu neće ga prodati ovog ljeta. Saznajemo da ih ni ponuda od oko 100 milijuna eura neće natjerati da promijene mišljenje. Puno je zainteresiranih: Real, Chelsea, Manchester City, Liverpool..."

Početkom mjeseca je Times, jedan od najuglednijih svjetskih medija, otkrio da u ugovoru Joška Gvardiola s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. Točnije, od 1. srpnja te godine vrijedi stavka iz ugovora s Leipzigom po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura.

Gvardiol je jeftiniji samo u dva iduća prijelazna roka

To znači da ako Gvardiol ostane u Leipzigu do kraja sljedeće sezone, bit će skuplji nego sada, nakon što je produljio ugovor s Leipzigom u kojem se i nalazi spomenuta klauzula. Zato je, piše Times, počela bitka velikana za Gvardiola jer ako ga misle dovesti za manje od 110 milijuna eura, to mogu napraviti samo u iduća dva prijelazna roka, ljetnom ove i zimskom iduće godine, piše Index.

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamo će na Gvardiolu dva puta masno zaraditi

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 18.2 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 37 milijuna eura.