FOTO  Odličan gradski derbi Zrinjskog i Veleža završio podjelom bodova

HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, premijer liga BIH natjecanje
Hercegovina.info

Odličan gradski derbi između Zrinjskog i Veleža koji se večeras igrao pod Bijelim Brijegom pred više od 8000 gledatelja, završen je podjelom bodova rezultatom 1:1. Za 'Plemiće' je precizan bio Bilbija (62.) dok je za 'Rođene' pogodak postigao Brazilac Brandao (68.). Valja staknuti kako je Zrinjski od 58. minute igrao s igračem manje kada je Savić dobio drugi žuti karton.

Prvi su na utakmici zaprijetili igrači Veleža. Pucao je Radovac u 2. minuti, ali lopta odlazi preko gola. Tri minute kasnije Ćosić je dodao do Ćosića koji se našao u prilici, ali je Jakovljević dobro reagirao.

U 12. minuti dobro je pucao Janković, ali Bogdanović je to zaustavio. Pokušao je zatim i Bašić s 20-ak metara, ali lopta odlazi pored vrata. 

U 15. minuti gosti su tražili crveni karton. Anđušić je bio u prodoru, i sjurio se sam prema vratima Čondrića, Barišić ga povlači za dres, a sudac Kaljanac pokazuje ipak žuti karton braniču Zrinjskog. 

Velika greška Zvonića u 19. minuti. Bilbija je uzeo loptu i pucao, ali Bogdanović zaustavlja njegov pokušaj.

Tri minute kasnije najbolja prigoda za Velež. Barišić je napravio veliku pogrešku, Džanković mu uzeo loptu i izašao sam pred vratara Zrinjskog, ali je loptu poslao pokraj vratnice. Nevjerojatan promašaj. Kao da se prepao se mladi napadač Veleža Josipa Čondrića.

U 36. minuti je iz slobodnog udarca odlično pucao Bašić, ali loptu ispod grede vadi Slaviša Bogdanović. 

Nastavak poluvremena, točnije 49. minuta, donosi nam pokušaj Bašića, ali ništa od promjene rezultata.

U 58. minuti Zrinjski ostaje s igračem manje. Savić je povlačio za dres Pecu, a sudac Kaljanac mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. 

No, četiri minute kasnije Zrinjski s igračem manje dolazi do prednosti. Vratar Veleža Bogdanović pokušao je driblati Bilbiju koji mu grade loptu i šalje je u mrežu za slavlje domaćih. 

Dvije minute kasnije mogao je Velež do izjednačenja. Anđušić je izašao sam pred Čondrića, ali vratar Zrinjskog odlično brani.

U 68. minuti Velež ipak dolazi do poravnanja. Radovac je odlično uposlio Brandaa koji šalje loptu u mrežu Čondrića. 

U 75. minuti smo vidjeli sjajnu priliku Zrinjskog. Šipovac je sjajno istrčao kontru i izašao sam pred Bogdanovića, ali pogađa mladi nogometaš Zrinjskog vratnicu. 

Pokušao je za Velež u 83. minuti Peco, ali siguran je Čondrić. U 87. minuti odlično je potegnuo iz voleja Ivan Bašić, no lopta odlazi malo iznad vrata.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan pokušaj Magdića glavom nakon ubačaja Bašića, no, otišla je ta lopta visoko iznad vrata i susret je završen podjelom bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore