VIDEO  ODLIČAN DERBI U MOSTARU Obrana Zrinjskog poklanjala, igrači Sarajeva kažnjavali i odnijeli tri boda iz Mostara

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo
hercegovina.info

Odličan derbi gledali smo večeras u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem su nogometaši Zrinjskog večeras su na svom travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom poraženi od Sarajeva rezultatom 2:3.

Na travnjak je domaći trener Mladen Žižović poslao momčad u sljedećem sastavu; Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Todorović, Jakovljević, Trebotić, Enin, Sadiku, Tičinović, Bilbija.

S druge strane Vino Marinović izveo je sljedeću jedanaestoricu; Kovačević, Pidro, Oremuš, Rahmanović, Miličević, Pejović, Handžić, Dupovac, Sušić, Tatar, Fanimo.


Počelo je odlično za Plemiće. Već u četvrtoj minuti Zrinjski je u vodstvu. Miličević je u kaznenom prostoru gostiju kopačkom u glavu išao na Nemanju Bilbiju i sudac bez imalo razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Bilbija sam uzima loptu i fantastično panenkom vara Kovačevića za veliko slavlje domaćih.

Samo dvije minute kasnije nova prigoda za Bilbiju. Pucao je napadač domaćih ,no, lopta pogađa vanjski dio mreže.  U 8. minuti dobra prilika za goste. Pucao je dobro Tatar, no, Ivan Brkić je spreman za taj udarac.


U 17. minuti Sarajevo dolazi do poravnanja. Veliku grešku napravio je mladi Sadiku, Rahmanović mu je ukrao loptu, poslao je na peterac za Handžića kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu Zrinjskog.

U 25. minuti udarac je isprobao Zlomislić, no, za Kovačevića taj udarac nije opasan. U 41. minuti svoj šut isprobao je i Rahmanović, no, ta lopta ide ravno u Ivana Brkića. 

Sadržaj se učitava...

Rezultatom 1:1 odlazi se na odmor.

Na početku drugog dijela šok za Zrinjski. Gosti u 48. minuti vode. Korner je izveo Pejović, pucao je Tatar, a lopta se od Sadikua odbija, mijenja smjer i vara Brkić za slavlje Bordo ekipe.

Pogadak gostiju probudio je Plemiće, krenuli su po izjednačenje. U 51. minuti puca Ivan Enin, ali dobro to zaustavlja vratar gostiju Kovačević.

U 58. minuti Žižović radi dvostruku izmjenu. Na terenu su Stojkić i Govedarica.

U 69. minuti Zrinjski dolazi do poravnanja. Odlično su akciju odigrali Enin i Todorović koji odlično asistira za Nemanju Bilbiju, a ovaj po drugi put na utakmici pogađa mrežu Kovačevića za veliko slavlje na klupi Zrinjskog.

U 83. minuti gosti ponovno vode. Hebibović se poigrao u šesnaestercu Zrinjskog između pet igrača. Loše je reagirao Ibanez i igrač Sarajeva pogađa mrežu Brkića.

U 85. minuti velika prilika za novo izjednačenje. Pucao je odlično Nemanja Bilbija, no, njegov udarac zaustavlja vratnica. U 90. minuti velika prilika za Sarajevo. Pucao je Đokanović, no, Ivan Brkić jako dobro to zaustavlja.

U 93. minuti velika šansa za domaće. Mašić je odlično produžio do Govedarice, a ovaj pogađa u vanjski dio mreže. Bila je to ujedno i posljednja šansa na utakmici i Sarajevo odnosi iz Mostara tri velika boda.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.