Odgođeno Svjetsko prvenstvo u futsalu

Svjetsko nogometno prvenstvo u futsalu, koje se u rujnu i listopadu trebalo održati u Litvi, odgođeno je za 2021. godinu, objavila je Međunarodna nogometna federacija FIFA.

SP se trebalo održati od 12. rujna do 4. listopada ove godine u Kaunasu, Vilniusu i Klaipedi, ali je pomaknuto za godinu dana. Novi termin World Cupa je od 12. rujna do 3. listopada 2021.

Hrvatska futsal reprezentacija pokušat će kroz dodatne kvalifikacije protiv Češke izboriti plasman na finalni turnir. Baraž je bio planiran za travanj ove godine, ali novi termin još nije poznat.

Hrvatska reprezentacija borit će se za Česima za jedno od preostala dva europska mjesta na svjetskoj smotri, a prva utakmica trebala se igrati u Osijeku.

Podsjetimo, Hrvatska je na kvalifikacijskom turniru Skupine C Elitnog kola za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u Osijeku pobijedila Azerbajdžan (2-0) i Slovačku (3-2), te izgubila od Rusije (3-4) i s drugog mjesta osigurala plasman u doigravanju, dok je izravnu vizu za Litvu izborila Rusija.

U doigravanju će izabranici izbornika Mate Stankovića odmjeriti snage s Češkom, drugoplasiranom momčadi Skupine D. Češka je do doigravanja stigla pobjedama nad Slovenijom (3-1) i Rumunjskom (4-0), uz poraz od prvoplasiranog Kazahstana (2-5).

Drugi par europskog doigravanja čine Srbija i Finska, a Svjetsko prvenstvo od europskih reprezentacija uz domaćina Litvu izborili su Rusija, Kazahstan, Portugal i Španjolska.