OD 18 SATI Zrinjski brani titulu osvajača Kupa BiH protiv novog prvaka Borca

Zrinjski Borac
hercegovina.info

Uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog igra se danas u 18 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Zrinjski dolazi s prednošću od 1:0 iz prve utakmice, s ciljem da obrani titulu u ovom natjecanju i osvoji utješni trofej nakon što je titula prvaka otišla banjalučkom timu. Borac, s druge strane, ima priliku da sezonu završi sa dvostrukom krunom, piše Sport1.

U prvoj utakmici, tim Željka Petrovića dominirao je, te su možda mogli slaviti i uvjerljivijom pobjedom. Ipak, jasno je da će večerašnji susret biti drugačiji i neizvjesniji.

Za Zrinjski je ohrabrujuća činjenica da su se sa dva ovosezonska gostovanja u Banjoj Luci vraćali neporaženi - jedan meč završio je remijem, dok su u drugom slavili pobjedu.

"Borac će vjerojatno opreznije početi, ali će kako utakmica odmiče krenuti naprijed. Ne vjerujem da će puno čekati. Trebamo biti pametni, iskusni i da probamo da ne napravimo sami neku grešku kojom bismo ih počastili. Prvak lige protiv drugog. Mislim da će detalji odlučivati utakmicu, kako negativni, tako i pozitivni. Treba biti fokusiran na standardne situacije, ne praviti faulove tamo gdje ne treba. Ako ti se ukažu dvije-tri prilike, moraš dati gol. I Borac je mnogo kvalitetna ekipa. Detalji će odlučiti utakmicu", rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović u najavi današnje utakmice.

Meč u Banjaluci u kojem će Borac imati priliku da osvoji duplu krunu najavio je trener novog prvaka Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović.

„Ovo nam je peta utakmica ove sezone, tako da nema nekih nepoznanica. Ponovo igramo utakmicu koja odlučuje o trofeju, a sastaju se dvije najbolje ekipe ove sezone. Sigurno da to govori i o našem, ali i o kvalitetu protivnika. Što se utakmice tiče, imamo taj negativan rezultat iz prvog meča koji nismo odigrali kako smo smo htjeli pogotovo to prvo poluvrijeme. Sigurno da to Zrinjskom daje prednost pred revanš, ali isto tako rezultat je i dalje aktivan“, rekao je Marinović.

Podsjećamo, utakmica se igra od 18 sati.