Obustavljaju se nogometna natjecanja u FBiH, čeka se odluka za Premijer ligu BiH

Premijer liga BiH
Hercegovina.info

Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine koja je održana tijekom utorka, donesena je odluka o obustavi natjecanja u svim ligama iz nadležnosti NS FBiH. Klubovi su se već ranije jednoglasno izjasnili o tome da ne žele nastavak prvenstva pa je Izvršni odbor danas donio očekivanu odluku o prekidu natjecanja, uključujući i onog najzanimljivijeg - Prvu ligu FBiH.

Iako još nije donesena službena odluka o plasmanu na ljestvici, prvaku i eventualnim klubovima koji ispadaju, sasvim je jasno da će prvakom biti proglašen Olimpik. Ekipa iz Sarajeva će se tako naredne sezone vratiti u Premijer ligu BiH, gdje je u prošlosti znala pružati dobre partije.

Najugroženiji na dnu tabele prije prekida zbog pandemije koronavirusa bili su Orašje, Jedinstvo, Slaven i Radnik, piše Klix.

Konačne odluke bit će poznate nakon što se Nogometni savez BiH izjasni o Premijer ligi nakon čega će uslijediti novi sastanci federalnog Saveza vezano za broj klubova koji ispadaju i ulaze u Prvu ligu.

S obzirom na to da je sjednica Izvršnog odbora UEFA prolongirana za 17.6.2020. godine, produžen je i rok do kojeg nacionalne asocijacije trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih natjecanja, navodi se na stranici Nogometnog saveza BiH.

Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke.

Izvršni odbor NS/FS BiH će na svojoj narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o natjecanjima PL BIH, a sve u skladu sa rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS/FS BiH.