OBRAT 48 SATI PRED OTVARANJE Na Svjetskom prvenstvu ipak bez piva, unatoč protivljenju glavnog sponzora i FIFA-e

Katar piva

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru će danas objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima na prostoru oko stadiona, pišu strani mediji. Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice. FIFA i organizacijski odbor Katara za sada nisu komentirali medijske napise.

Alkohol ograničen

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje. Domaćin se zalaže za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor piva Budweiser tome protivili.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.