OBJAVLJENI IZNOSI Željezničar izmirio dugove Amaru Osimu i Senadu Misimoviću

Amar Osim
fkz.ba

FK Željezničar obavjestio je danas javnost da je u listopadu u procesu nastavka finansijske konsolidacije, izvršio povrat pozajmica fizičkim i pravnim osobama u ukupnom iznosu od 390.000 KM.

Vraćena je pozajmica Amaru Osimu u iznosu od 200.000 KM koju je Željezničar dobio prije četiri godine. Klub tako više nema bilo kakvog duga prema bivšem uposleniku.

Također je vraćena pozajmica i Senadu Misimoviću u iznosu od 130.000 KM, pa Željo tako više nema bilo kakvog duga ni  prema bivšem predsjedniku.

Preostali iznos od 60.000 KM se odnosi na povrat pozajmica prema deset različitih fizičkih i pravnih osoba kojima je klub dugovao novac nekoliko godina unazad.

"Trenutni dug po osnovi pozajmica iznosi 345.000 KM od čega je iznos od 285.000 KM pozajmica Jasmina Badžaka kojem se ovim putem zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju za finansijsku situaciju u klubu.

Proces finansijske konsolidacije je bolan proces za klub i naše navijače, ali isti nema alternativu ako želimo postići naš cilj dugoročne održivosti. Pozivamo naše navijače da dođu u subotu na utakmicu našeg Kluba", poručili su s Grbavice.