OBEĆANO - ISPUNJENO Tuzla City u Mostar donijela ček u iznosu 20.000 maraka

Velež, FK Rudar, premijer liga BIH natjecanje, FK Velež, rudar prijedor
Hercegovina.info

Uoči sinoćnje utakmice Veleža i Rudara u Mostaru, dogodila se i mala ceremonija. Naime, predstavnici FK Tuzla City predvođeni predsjednikom Almirom Husićem, uručili su čelnim ljudima Veleža ček u iznosu od 20.000 maraka.

Podsjetimo, tuzlanski klub, Mostarcima je ovu premiju obećao u slučaju prolaska u 3. pretkolo UEFA Konferencijske lige, odnosno u slučaju izbacivanja grčkog AEK-a. Ono što su obećali, to su sinoć i ispunili.

Još prije Veležove utakmice u Ateni, predsjednik Tuzla Cityja Almir Husić za Hercegovina.info je pojasnio zašto su se u klubu odlučili na ovaj potez.

"Mi na kraju svakog mjeseca imamo sastanak Upravnog odbora. Moram vam reći da sam bio na utakmicama Veleža na Grbavici gdje sam od strane predsjednika Veleža bio pozvan kao gost. Oduševili su me svojom igrom, ono što su pokazali na terenu i čime su predstavili bh. nogomet, pogotovo protiv AEK-a. Odlučili smo zajednički nagraditi te momke. Mi znamo da je njima najveća satisfakcija proći AEK, to je njima najveća premija i nagrada, ali zašto ne nagraditi njihovu borbenost i dobro predstavljanje u Europi naše Premijer lige. Radi se o nekih 20 tisuća maraka. Mislim da će im to dati dodatnu satisfakciju. Neka im se i to nađe, nije na odmet", rekao je Almir Husić za Hercegovina.info.

Dodajmo kako je Velež sinoć na svom terenu poražen od Rudara 0:2, čime je prekinut niz nepobjedivosti Dudićeve momčadi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.