NS BiH zabranio gostujućim navijačima dolazak na utakmice na zamjenskim stadionima

FK Borac Banja Luka,Lešinari,konferencijska liga ,navijački neredi,NS BIH,navijači,gostovanja
MONDO

Komisija za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će se igrati na zamjenskim stadionima u natjecateljskoj sezoni 2022/2023. godine, priopćeno je iz NS BiH.

"Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu NS BiH 'Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH', klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini. Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledatelje na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti provođenja pravilnikom propisanih sigurnosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komisija za stadione i sigurnost NS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione", istaknuli su iz NS BiH.

Kako su naveli, u skladu sa Pravilnikom o radu komisije i pravnih tijela Izvršnog odbora NS BiH, kao i Propozicijama natjecanja Premijer lige BiH, Komisija za natjecanje NS BiH je nadležna za provođenje ove odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova.

I ranijih godina, iz različitih razloga, znalo se događati da u određenim vremenskim razdobljima NS BiH donese odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.