NS BIH suspendirao Anela Ahmedhodžića

Anel Ahmedhodžić
F.Z./N1

Nakon što su poslani pozivi igračima povodom predstojeíh kvalifikacijskih utakmica UEFA za Europsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi s ozljedama nekoliko igrača sa službenog spiska „A“ reprezentacije BiH.

Tako se Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljeno medicinsko izvješće koji potvrđuje da njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode, priopćeno je danas iz NSBiH.

"Članovi stručnog stožera i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS BiH", stoji u priopćenju Nogometnog saveza BiH.