NS BIH prelomio uoči večerašnje utakmice u Mostaru, Velež dobio naredbu

Gostujuća tribina na stadionu Veleža 2023
SportSport

Nakon što se podiglo puno bure uoči večerašnje utakmice Željezničara i Veleža, a sve zbog kaveza u kojem su trebali biti smješteni navijači Željezničara, u Nogometnom savezu BiH na sam dan utakmice sjetili su se održati telefonsku sjednicu.

Kako je priopćeno, odlučili su kako je kavez za gostujuće navijače na stadionu "Rođeni" neadekvatan te kako je Velež ubuduće dužan osigurati 5 posto od ukupnog kapaciteta stadiona za gostujuće navijače.

"Danas je održana telefonska sjednica Komisije za natjecanje NS BiH na kojoj je razmatran izvještaj Ad Hoc Komisije za pregled stadiona "Rođeni“ Mostar, a u cilju utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za prijem i smještaj gostujućih navijača na prednje navedenom stadionu.

Komisija za natjecanje je doniijela odluku kojom se obavezuje FK „Velež“ Mostar da na osnovu članka 19. stava 1. Propozicija natjecanja m:tel Premijer lige BIH i završnice Kup-a BiH (natjecateljske sezona 2022/23), a u vezi sa člankom 11. Pravilnika o sigurnosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stupnja natjecanja NS BiH, osigura najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i sigurnoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i Kup utakmicama imenovanog kluba. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja", priopćeno je iz NS BiH.

S obzirom da je odluka donesena svega nekoliko sati prije utakmice, navijači Željezničara najvjerojatnije neće nazočiti utakmici.