NOVI-STARI IZBORNIK NA KLUPI Meho Kodro preuzima Bosnu i Hercegovinu

Meho Kodro

Bosna i Hercegovina je dobila novog-starog izbornika. Za šefa stručnog stožera službeno je postavljen Meho Kodro koji će predvoditi Zmajeve u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Kodro na klupi BiH nasljeđuje Faruka Hadžibegića, a baš kao i njegovom prethodniku legendarnom napadaču će ovo biti drugi mandat kao izborniku.

Već nekoliko tjedana se nagađalo da će Kodro biti imenovan za izbornika A reprezentacije, a nakon današnje sjednice IO NSBiH riješene su sve dileme, piše SportSport.ba.

Ovaj 56-godišnjak je posljednji trenerski angažman imao u Švicarskoj gdje je vodio ekipu Stade-Lausanne, a prije toga je u istoj zemlji radio kao trener Servetta.

Iskusni trener će odmah morati zasukati rukave i već početi raditi na popisu igrača na koje će računati u rujanskom kvalifikacijskom prozoru.

Debi na klupi u drugom mandatu Kodro će imati 8. rujna u Zenici na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje Islandu.

Kodro je Zmajeve prvi put predvodio u vrijeme čuvenog konflikta navijača sa Savezom 2008. godine kada je predsjednik bio Iljo Dominković. na klupi je sjedio u dva prijateljska duela protiv Japana i Sjeverne Makedonije.

Manje-više je svima poznato kako su u lipnju 2008. godine Kodro i Elvir Bolić na stadionu Asim Ferhatović Hase organizirali revijalnu utakmicu s 15.000 gledatelja na tribinama.

Istu noć na Bilinom polju pred rekordno malim brojem gledatelja savladan Azerbajdžan. Za BiH su uglavnom igrali debitanti, a na klupi je sjedio Denijla Pirić.

Inače, Kodro je reprezentaciju BiH vodio u prijateljskim duelima protiv Japana i Sjeverne Makedonije. Od tada je radio u klupskom nogometu, a jedno vrijeme je bio i trener FK Sarajevo.

Podsjećanja radi, Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u rujnu i to domaćim susretom protiv Lihtenštajna te gostovanjem Islandu.

Nakon četiri odigrana kola u kvalifikacijskoj grupi J Portugal je maksimalan s 12 bodova, slijede Slovačka s 10, Luksemburg s 7, BiH i Island s po 3, dok je Lihtenštajn bez bodova.