Novi raspored kvalifikacija odličan je za ljubitelje nogometa

Novi raspored kvalifikacija odličan je za ljubitelje nogometa
Nogometni će zaljubljenici diljem kontinenta moći gledati više kvalifikacijskih utakmica nego ikad zahvaljujući novom Uefinom projektu "Tjedan nogometa".

Prvi će put, naime, utakmice biti igrane od četvrtka do utorka, kako bi gledatelji mogli pratiti što više susreta. Zahvaljujući tome, barem 33 posto kvalifikacijskih sudara za Euro 2016. igrat će se vikendom, u usporedbi sa svega nešto više od 10 posto u kvalifikacijama za Euro 2012.

A za vrijeme tjedana u kojem su dva reprezentativna termina, šest dana igrat će se barem osam utakmica dnevno! Sve je to puno bolje nego dosad, kada je 30-ak utakmica bilo sabijeno u jedan dan i zapravo ste teško mogli gledati više od tri utakmice jednoga kola.

Novi ciklus počinje u Kopenhagenu, Tbilisiju i Budimpešti danas u 18 sati utakmicama Danska - Armenija, Gruzija - R. Irska, te Mađarska - Sjeverna Irska. Nešto kasnije svjetski prvak Njemačka ugostit će Škotsku, a od 20.45 igraju i Farski Otoci - Finska, Gibraltar - Poljska, Grčka - Rumunjska, te Portugal - Albanija.

U ponedjeljak europski prvak Španjolska igra protiv Makedonije, a Engleska putuje na neugodno gostovanje u Basel Švicarcima. Reprezentaciji koju je Roy Hodgson vodio na SP-u 1994.

A utorak je posljednji dan prvog kvalifikacijskog kola, u kojem se ističu dvoboji Češke i Nizozemske u Pragu. Toga će dana i Hrvatska ugostiti Maltu, a BiH Cipar.

goal.com