NOVI KLADIONIČARSKI SKANDAL Trener Juventusa se kladio na Seriju B

Allegri

Fabrizio Corona, talijanski „kralj paparazza“, objavio je novu vijest o kladioničarskoj aferi, a sada se u centru pažnje našao Massimiliano Allegri, trener Juventusa.

Corona je pokrenuo kladioničarski skandal, nakon kojeg je nogometaš Juventusa Nicolo Fagioli kažnjen sa sedam mjeseci suspenzije, dok svoje kazne čekaju zvijezde Sandro Tonali i Nicolo Zaniolo, te više od 30 nogometaša iz Italije.

Sada je „na tapeti“ paparazza trener Juventusa. Corona je objavio snimak Alegrija, u kojem se talijanski stručnjak nalazi u kasinu u Monte Carlu.

U videu se dodaje kako se Alegri preko prijatelja kladio na utakmice Serije B.

Doušnik Corone je otkrio nekoliko interesantnih detalja.

"Puno je igrao. Zapravo, jednom je osvojio 30.000 eura i dao 3.000 eura osobi pored sebe govoreći da je to za račun, odnosno kladioničarski listić. Njegov prijatelj je odigrao listić za njega, a Allegri mu je dao 3.000 za to. Puno se kladio na Seriju B iz kasina", govorio je doušnik Corone.

Ipak, to što je on igrao u kazinu nema ništa sporno, a ostaje za vidjeti je li zaista Alegri listiće igrao za sebe. Ukoliko je samo davao novac svom prijatelju, koji je taj novac kasnije koristio da bi se kladio, Talijan će biti čist pred tužiteljstvom.