NOVI DRAGULJ HRVATSKOG NOGOMETA Arsenal pripremio 5 milijuna za 16-godišnjaka, gledali ga već tri puta

Dino Klapija

Prije dva mjeseca Sportske novosti su pisale o interesu europskih velikana za talentiranog 16-godišnjeg Dinu Klapiju, spominjali su se Chelsea, Manchester United, Borussija Dortmund, RB Leipzig, a Daily Mail sada prenosi kako se u igru uključio i Arsenal.

Veznjak rođen u Americi, koji je već nastupio za U17 reprezentaciju Hrvatske, trenutno igra za seniore Kustošije za koje je nastupio u šest utakmica u 2NL, a također je i član juniorske ekipe koja igra u juniorskom SuperSport HNL-u.

Daily Mail dodaje kako su skauti Mikela Artete gledali njegove posljednje tri utakmice, a opisali su ga kao snažnog, brzog igrača koji dobro igra s obje noge i vrlo je opasan iz prekida. Vjeruju da će njegova reputacija samo rasti.

Igračev agent Andy Bara ranije je u razgovoru rekao da će ga biti teško zadržati cijelu sezonu u klubu, iako bi on osobno volio da Dino (Klapija) ostane do zime, ali za novog bisera u svojim redovima neće slušati ponude koje iznose manje od 5 milijuna eura uz dodatne bonuse. Sličan iznos (pet milijuna funti) spominje i Daily Mail.

Nakon što je na ljeto senegalski branič Mikayil Faye (19) u rekordnom transferu prešao u Barcelonu (4,4 milijuna eura uz 20% idućeg transfera i raznih bonusa koji mogu doseći cifru od 12 milijuna), Kustošija je samo dodatno ojačala reputaciju kluba koji izvozi talente kao što je to bilo ranije u njenoj povijesti.