NOVE MULJAŽE SUDAČKE ORGANIZACIJE Irfan Peljto na Koševu će biti u sukobu interesa?

irfan peljto, davor beljo, Liga prvaka, irfan peljto, davor beljo, bh suci, Senad Ibrišimbegović, Luka Bilbija, NS BIH, irfan peljto, sudačka organizacija
Reprezentacija.ba

Nogometaši Sarajeva i Borca sutra će na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' odmjeriti snage u okviru 22. kola Premijer lige BiH. Izravni je to okršaj u borbi za poziciju koja vodi u Europu na kraju sezone. Borac je treći s 36 osvojenih bodova, dok Bordo momčad s Koševa broji pet bodova manje i pobjeda je domaćima imperativ ukoliko žele zadržati priključak.

Ono što je svakako zanimljivo je to da će utakmicu suditi Irfan Peljto. On će naime na domaće terene prvi put od studenog i utakmice Zrinjskog i Borca (4:1).

No, postavlja se pitanje je li suđenjem na sutrašnjoj utakmici Peljto u sukobu interesa. Peljto dolazi iz Sarajeva, član je  udruge sudaca i instruktora Sarajevske županije koja je strukovna organizacija pri NS Županije Sarajevo, a FK Sarajevo je član NS Županije Sarajevo. Dolazimo do situacije gdje Irfan Peljto sudi klubu iz svoje baze.

Iako niti malo ne sumnjamo u kvalitetu najboljeg bh. suca i to da će dobro odraditi svoj posao, pravila su ipak pravila. S druge strane i za samog Peljtu ova utakmica može biti 'nagazna mina' ukoliko neka odluka bude sporna, a u korist domaćih. Tada goste iz Banja Luke nitko neće moći stišati.

Dodajmo kako je NS BiH danas uradio i dvije promjene. Naime, još jučer je za utakmicu Širokog Brijega i Posušja delegiran Danijel Bojo, a za onu Veleža i Slobode Dragan Petrović. Danas je pak Petrović 'premješten' na Pecaru, dok će Veležu i Slobodi suditi Antoni Bandić iz Gruda.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.