VIDEO  NOVA POBJEDA 'PLEMIĆA' Mladi Matej Šakota i Jakovljević srušili Slobodu na Tušnju

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski večeras su upisali novu pobjedu. Igrači Sergeja Jakirovića slavili su na Tušnju protiv Slobode rezultatom 0:2. Prvi pogodak za Zrinjski postigao je mladi Matej Šakota netom što ga je trener 'Plemića' ubacio u igru u drugom djelu, dok je u samoj završnici iz jedanaesterca pogodio današnji kapetan Slobodan Jakovljević.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno toga. Domaći su četiri pokušaja pokušali doći do pogotka, no nije bilo opasnosti po vrata Solde koji je danas dobio prigodu umjesto Čondrića. S druge strane Zrinjski je uputio pet udaraca prema vratima, ali niti jedan u okvir Bukvića. 

U nastavku prva prijeti Sloboda. U 63. minuti pucao je iz slobodnog udarca, lopta se odbila od živog zida i pogodila vratnicu. U nastavku akcije Predragović je odlično pucao glavom, ali Soldo odličnom paradom to brani. 

Dvije minute kasnije Zrinjski vodi. Sve je napravio Ivan Jukić i pucao, Bukvić odbija tu loptu, a na nju natrčava mladi Matej Šakota i posprema je u mrežu za slavlje Mostaraca.

Mogao je Zrinjski do drugog pogotka u 85. minuti. Imao je Šipovac kontru, ali lopta ne završava u mreži. No, zato u 87. minuti novi pogodak za Zrinjski. Jukić je ponovno sve odlično napravio, ušao u kazneni prostori i vratio povratnu loptu na Šipovca čiji udarac u maniri vratar rukama zaustavlja Kapetanović. Sudac je pokazao na bijelu točku, ali i put u svlačionicu nogometašu Slobode. Siguran izvođač bio je Slobodan Jakovljević koji je pogodio za 24 pobjedu u sezoni Zrinjskog.

Standings provided by SofaScore LiveScore