NOGOMETAŠI UJEDINJENI U NEVOLJI Borac mjesecima nije dao plaće igračima, ugrožena licenca za bh. ligu i europska natjecanja

FK Borac

FK Borac Banja Luka nalazi se u problemima u tijeku pauze između jesenjeg i proljetnog dijela sezone. Navodno bivši prvak Bosne i Hercegovine ne ispunjava svoje obaveze i zbog toga im je ugrožena licenca za Premijer ligu i UEFA-ina natjecanja.

Danas je Sindikat profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine objavio priopćenje u kojem je otkriveno da klub ne izvršava svoje obaveze prema igračima, prenosi sportsport.ba.

"U proteklim danima veliki broj igrača FK Borac Banja Luka obratilo se Sindikatu. Klub već nekoliko mjeseci ne izvršava svoje ugovorne obaveze prema njima, a odgovorne osobe na pozive i poruke nogometaša ne odgovaraju ili ne daju adekvatne informacije.

Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH pokrenuo je postupke za nekoliko igrača do sada, a pozivamo klupsko rukovodstvo da u što skorijem roku izvrši uplatu svih dospjelih obaveza prema igračima i trenerima, u suprotnom ugrožena je klupska licenca za premijerligaško i UEFA natjecanje!", stoji u priopćenje.

Ništa novo za FK Borac 

Nije ovo prvi put u posljednje vrijeme da se ovako nešto piše za FK Borac.

Sindikat profesionalnih nogometaša "Nezavisnost" je prije samo nekoliko dana izašao sa sličnim priopćenjem i bio još žustriji i pozvao svoje članove na oprez:

"Danas smo raskinuli dva ugovora naših članova koji su nastupali za FK Borac Banja Luka, zbog grubog kršenja ugovornih obaveza od strane kluba. Igrači četiri mjeseca nisu primili plaće.

FK Borac Banja Luka je bez konkurencije klub s najviše radnih sporova posljednjih desetak godina na prostorima bivše Jugoslavije. Gotovo da ne postoji član SPFN koji je nastupao za navedeni klub, a da nije završio na sudu.

Zbog svega navedenog, pozivamo sve naše članove na veliki oprez", objavili su.