NK Široki zbog gužve odustao od Makarske

Toza dobre uvjete posebno se odnosi na Širokobriježane koji su doduše svoje terene ovog puta odlučili iskoristiti do maksimuma.
No, to ne bi bio slučaj da u Makarskoj, u koju je Ivo Ištuk uskoro planirao povesti kadar, nije gužva. Kako poručuju iz kluba, "taj dio priprema ne bi se mogao odraditi kako treba tako da je odlučeno da se radi u Širokom Brijegu s tim da će se odlaziti na odigravanje pripremnih utakmica u Međugorje i Makarsku". Ovo neće biti nikakav poremećaj, budući da Širokobriježani na raspolaganju imaju umjetni i dva terena u sklopu Sportskog centra "Musa - Karačić" na Mostarskom blatu. Tamo su jučer po prvi puta u ovim pripremama Ištukovi igrači ozbiljnije počeli raditi s loptom, s nadom da će se lijepo vrijeme, usprkos drukčijim najavama meteorologa, zadržati. Za sada, najvažnije što je prvi tjedan, u kojem se na trim stazi i teretani nabijala snaga, prošao bez ozljeda koje su uslijed naglih opterećenja i nakon blagdanske pauze itekako moguće. U toj rubrici samo je kapetan Dalibor Šilić, koji je zadobio upalu tetiva, kao i od ranije ozlijeđeni stoper Renato, kojeg od kraja prvog dijela sezone muči ozljeda trbušnog zida, no on za sada normalno trenira.


Inače, ovo je i tjedan u kojem dolaze i prve provjere. Prva utakmica čeka u petak u Gabeli, kada će u 14 sati u sklopu polufinala Memorijala Andrije Ankovića Široki odmjeriti snage sa Splitom, kojeg vodi bivši šef struke na Pecari, Ivan Katalinić. Bit će to utakmica u kojoj Ištuk namjerava oprobati čitav kadar, što bi trebao biti slučaj i dan kasnije, kada će Širokobriježani odmjeriti snage s Dinamom ili GOŠK-om, parovima drugog polufinala. Inače, nakon Memorijala Široki čeka utakmica sa Zagrebom (29. siječnja), a zatim i gostovanje kod bečke Austrije, koja je nakon međusobnog ogleda u 2. pretkolu Europske lige ponudila sklapanje jednog prijateljskog odnosa koji je očito i zaživio. S. N.

dnevni list