NK ŠIROKI PRED ZADNJU UTAKMICU U GODINI Želimo zatvoriti polusezonu pobjedom, ali i ukazati na sudačke greške

NK Široki
NK Široki Brijeg

Kako se NK Široki Brijeg priprema za posljednji meč godine, ekipa se suočava s nekoliko izazova koji su obilježili jesenski dio sezone. Uoči nedjeljnog gostovanja kod FK Zvijezda 09 na neutralnom terenu u Ugljeviku, momčad je odlučna u namjeri da zatvori polusezonu s pozitivnim rezultatom, unatoč nedavnim rezultatskim podbačajima.

No, osim fokusa na igru, klub je izrazio zabrinutost zbog sudačkih odluka koje su, po njihovom mišljenju, negativno utjecale na ekipu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Svjesni i skromnijih izdanja naše momčadi, kao i rezultatskog podbačaja u posljednjih nekoliko kola, uoči odlaska na posljednje gostovanje u jesenskom dijelu sezone NK Široki Brijeg želi skrenuti na pozornost na učestale sudačke previde na štetu Kluba koji je sinonim uspješne priče u nogometnoj Bosni i Hercegovini, kako rezultatski, tako i infrastrukturno.

Kako smo i naveli, nije nam želja tražiti alibi za poraz od HŠK Zrinjski Mostar u 74. velikom hercegovačkom derbiju, nego isključivo uputiti prigovor na suđenje na utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Smatramo kako je glavni sudac utakmice Darko Gedžić iz Brčkoga sa svojim pomoćnicima ozbiljno oštetio našu momčad u spomenutoj utakmici odigranoj na Mokrom Docu te svojim odlukama uvelike utjecao na sami tijek i ishod utakmice.

Od Odbora za suce i suđenje Nogometni savez Bosne i Hercegovine tražimo da pregleda snimku utakmice i posebno skrene pozornost na dvije situacije:

1.) 33. minuta – umjesto sviranja očiglednog prekršaja nad našim vratarom Tomislavom Adolfom Tomićem, djelitelj „pravde“ je pokazao na centar i priznao pogodak gostiju.
2.) 86. minuta – igranje rukom gostujućeg braniča u svome šesnaesteru djelitelji „pravde“ nisu okarakterizirali kao situaciju u kojoj se dosuđuje kazneni udarac.

Ne želimo da sudačka organizacija šutke prelazi preko svega. Suđenje kojem smo svjedočili na Mokrom Docu nikako ne može biti u interesu navijača i svih ljubitelja nogometa. U interesu našeg nogometa i nogometne javnosti, pa i navijača koji još uvijek vjeruju u prosperitet i pravednost nogometnog natjecanja u državi, od Odbora za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH tražimo da utvrdi činjenično stanje, a zatim i donese odgovarajuće odluke.

Na koncu, sigurni smo kako će se naša momčad mukotrpnim i kvalitetnim radom izdignuti iznad aktualne rezultatske krize i svojim pobjedama uskoro ponovno razveseljavati navijače koji stoje uz klub i kada rezultati nisu onakvi kakve očekujemo. I to je isključiva nadležnost svih nas koji činimo kolektiv NK Široki Brijeg.

No, ima i stvari na koje jednostavno ne možemo utjecati – suđenje! Stoga tražimo hitnu reakciju nadležnih osoba kako bi se korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji osigurala regularnost natjecanja i vratilo narušeno povjerenje u sudačku organizaciju, odnosno u bh. nogomet u cjelini" priopćili su iz NK Široki Brijeg.