NK Široki krenuo s pripremama

Kako je i najavljeno, Brazilci Diogo i Wagner su zakasnili na prozivku, pa je najveća vijest bila odlazak Tonija Markića.
Na Pecari se Ištuk i društvo nisu zadržavali, nakon kraćeg dogovora u svlačionici odmah su krenuli put Brijega i trim staze, gdje će se kombinirano s teretanom raditi do slijedećeg utorka, kada će u proces priprema biti uključen i teren Sportskog Centra Musa - Karačić na Mostarskom blatu. Na prozivci se pojavilo 26 igrača, od čega dva novaka (brazilski povratnik na Pecaru Marciano, te Argentinac Chevrot), četiri juniora (Ivan i Mario Kvesić, te Ante Hrkać i treći vratar Robert Mikulić) i jedan koji je stigao na probu (Nikola Matas), a od dan ranije nenajavljenih promjena odlazak je Tonija Markića.

Ovaj mladi defanzivac u Široki je stigao prošle zime, u kadru Tonija Karačića je igrao, da bi dolaskom Ive Ištuka premješten na klupu. Za novi klub izabrao je Zrinjski, u kojem ga po mišljenju Ištuka također čeka težak posao u pokušaju da se nametne treneru Slavenu Musi. - Odličan momak, samo malo nestrpljiv. Dobio je šansu na startu sezone, no kasnije ga je na klupu premjestio sve bolji Slavko Brekalo. Nismo mu mogli jamčiti da će igrati, a on je to isključivo tražio, pa je odlučio otići. I u Zrinjskom ga čeka jaka konkurencija, to je sigurno. Želim mu sve najbolje, rekao je širokobriješki strateg, koji se najednom našao u problemima sa zadnjom linijom.
Naime, Brazilac Renato je u početak priprema ušao s ozljedom trbušnog zida koju vuče iz prvog dijela sezone...
- Moguće da će morati biti i operiran, a time bismo ostali na samo tri stopera, budući da smo dovođenjem Marcijana Renata planirani premjestiti u zadnju liniju.
Sveopći je dojam, a trenutačno i činjenica, da je povratak Marcijana najveće pojačanje. Ištuk to posebno nije ni komentirao, no i on, a i svi ostali na Pecari znaju da su natrag dobili borbenog veznjaka, profil igrača koji je Širokom u prvom dijelu sezone posebno nedostajao. Da se vratio kući, vidjelo se u prvom ovogodišnjem druženju s novinarima - svakog od nas osobno je pozdravio s poznatim smiješkom i na vrlo dobrom hrvatskom jeziku, a vrlo je rado pozirao i s novim timskim kolegom Chevrotom, usprkos šalama da se Brazilci i Argentinci u nogometu vole kao pas i mačka.
- Na videoisječcima vidi se da je dobar igrač, rekao je Ištuk za Chevrota, dodavši: Njegovi predstavnici jamče za njega, ali jasno je da ćemo povjerovati samo ako se dokaže. Ima tri mjeseca da se dokaže, a onda ćemo vidjeti.
Igrači loptu u ovih prvih tjedan dana priprema neće vidjeti, pa je jasno da će se na prve zaključke još čekati.

Nikola Matas - na posudbu u GOŠK

Jedino manje-više nepoznato lice na Pecari jučer je bio desni bek Nikola Matas. Već je ranije igrao za juniore Širokog, a put ga je nosio od Trogira, preko sinjskog Junaka, do Hrvaca. Ištuk nam je otkrio da će odraditi pripreme s momčadi, nakon čega bi trebao biti posuđen GOŠK-u koji upravo traži rješenje za poziciju desnog beka.

Wagner i Diogo u Zagrebu

Kako je i najavljivano, Wagner i Diogo nisu stigli na okupljanje. U nedjelju su sletjeli u Zagreb, no u Široki nisu mogli stići na prozivku. Očekuje se da će se treninzima pridružiti u slijedećih par dana.

Oporavljeni Topić, Džidić i Pinjuh

S nekoliko je ozlijeđenih igrača Široki završio prvi dio sezone, no na zadovoljstvo Ive Ištuka gotovo svi u pripreme ulaze oporavljeni. Riječ je o stoperima Josipu Topiću i Ivici Džidiću, te napadaču Anti Pinjuhu. Iznimka je u tekstu spomenuti Renato, kojeg i dalje muči problematični trbušni zid.

Prve utakmice u Gabeli

Prvi dio priprema Široki će odraditi u Hercegovini. Sudjelovat će na Memorijalu Andrije Ankovića (21. i 22. siječnja), na kojem mu je ždrijeb u polufinalu dodijelio Split, a druga dva sudionika su domaćin GOŠK i zagrebački Dinamo. Nakon toga 29. siječnja uslijedit će provjera sa Zagrebom u Međugorju, zatim gostovanje kod bečke Austrije 5. veljače, a boravak u Makarskoj i utakmice s Hrvatskim dragovoljcem i još jednim protivnikom predstavljat će finalizaciju priprema.

Popis s prozivke

VRATARI: Dejan Bandović, Nikola Marić, Robert Mikulić; OBRANA: Dino Ćorić, Josip Topić, Ivica Džidić, Slavko Brekalo, Renato Alves Gomindes, Josip Barišić, Vlado Hrkać; VEZNI: Danijel Kožul, Mario Ljubić, Hrvoje Mišić, Jure Glavina, Jure Ivanković, Dalibor Šilić, Goran Zakarić, Maximiliano Chevrot, Marciano José do Nascimento; NAPAD: Juan Manuel Varea, Mateo Roskam, Ante Pinjuh. JUNIORI: Ivan Kvesić, Mario Kvesić, Ante Hrkać. PROBA: Nikola Matas.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list