NK Široki će od 8. do 15. veljače odraditi pripreme u Antalij

NK Široki Brijeg, NK Krajišnik, nk široki, pripreme, NK Široki Brijeg, pripreme, NK Široki Brijeg, FK Olimpic, NK Široki Brijeg, FK Kozara

No, uŠirokom su time zadovoljni, smatraju da su obavili dobar posao.
Mladen Jurčević će biti to pojačanje..., na desnom boku, gdje će popuniti upražnjenu poziciju nastalu odlaskom Brazilca Dioga na posudbu u GOŠK. Karačić dobro poznaje novo ime u njegovom kadru. - Trenirao sam ga u Šibeniku, gdje smo zajedno napravili povijesni uspjeh - igrali smo finale Kupa s Hajdukom, na kraju sezone bili četvrti u prvenstvu, odigrali smo i dvije utakmice u Europi. Nadam se da će biti u formu u kakvoj je bio tada, jer će onda definitivno biti pojačanje, rekao je.
Široki je ovime odradio pola zacrtanog plana - druga polovica odnosi se na potragu za napadačem. S time se Široki neće žuriti...

- Ja kao trener želim imati jasnu sliku kadra s kojim raspolažem. Zato ne želim dovoditi igrače koji neće biti pojačanja.
Ipak, ovo ne znači da se ništa ne događa na tom planu.
- Koliko sežu moja saznanja, s dvojicom smo napadača u pregovorima, ali ne bih želio otkrivati imena. Znate kako je to u ovom poslu. Svi oni žele najprije razmotriti opcije za inozemstvo, pa u ovom trenutku i nema previše smisla otkivati detalje.
Kako je Jurčević rođeni Travničanin, Široki si može dopustiti dovođenje napadača-stranca, što će vjerojatno i biti slučaj, a opcije će vjerojatno biti ili Hrvatska ili Brazil.
Kako god bude, Široki će u zimske pripreme ući s neznatno promijenjenim kadrom, u odnosu na jesen - drukčijim zbog posudbi Dioga i Marka Grgića u GOŠK, odlaska Dinamove posudbe Mihael Pazmana, te dolaska Jurčevića na Pecaru. Hoće li to biti dovoljno da Široki ostane u borbi za trofeje, još ćemo vidjeti, no za sada se čini da klub ide pravim putem.

Najprije protiv Osijeka

Raspored odigravanja prijateljskih utakmica već je donekle poznat, s tim da će se pojedini termini popunjavati u hodu. Trener Karačić otkrio je ime prvog protivnika.
- U Međugorju ćemo 28. siječnja igrati s Osijekom, nakon čega nas od 3. do 5. veljače čeka Memorijal Gojka Šuška. Još nemamo potvrdu tko će uz Rijeku i Cibaliju biti četvrti sudionik, Dragovoljac i Vukovar su opcije.
Kako je poznato od ranije, Široki će od 8. do 15. veljače odraditi pripreme u Antaliji gdje će odigrati dvije utakmice, od čega jedna protiv kazahstanskog prvoligaša Atyraua, kojeg vodi crnogorski stručnjak Zora Filipović. Po povratku u Zagrebu će odmjeriti snage s NK Rudeš na otvaranju njihova stadiona, a kao generalka pred početak drugog dijela sezone poslužit će utakmica sa Zrinjskim. Karaić je istaknuo da traži još nekih pet protivnika za upražnjene termine.

DNEVNI LIST