NK ŠIROKI BRIJEG "Uskoro predstavljanje novog trenera, stiže osam novih igrača"

Slavko Brekalo
NK Široki Brijeg

Iza NK Široki Brijeg jedna je zanimljiva sezona. U početku iste nisu se očekivale najbolje stvari, predviđala se čak u nekim pričama i borba za ostanak, no onda su Ivica Barbarić i njegovi igrači sve iznenadili i uključili se u sami vrh, u borbu za Europu. No, drugi dio nije bio baš najbolji, pa su Plavi ostali bez Europe u posljednjem kolu. Koštalo je to i trenera Barbarića i njegov stožer koji su morali napustiti Pecaru.

Odmah po završetku iste klub i novi sportski direktor Slavko Brekalo krenuli su u preslagivanje kadra. Pecaru je napustilo čak deset igrača.

Naime, Bruno Oliveira, Kristijan Luburić, Ivan Bošnjak, Tomislav Knežević, Ilan Pejić i Kadu potpisali su sporazumne raskide ugovora. S druge strane, Renatu Josipoviću, Dominiku Radiću i Juraju Ljubiću s posljednjim danom svibnja istekli su ugovori, kao i Iliji Mašiću koji će karijeru nastaviti u NK Lokomotiva Zagreb.

Stoga su u Širokom Brijegu u potrazi za novim nogometašima. ali i trenerom koji je prva stavka,

"Vodimo pregovore i u narednim danima će pitanje trenera biti riješeno", kaže za Hercegovina.info sportski direktor Širokog Brijega Slavko Brekalo koji ističe kako je prijelazni rok i pune su ruke posla.

Pitamo ga ima li istine da se razgovaralo s Mislavom Karoglanom, kako to kažu informacije iz Splita.

"Ma nemam tu što reći. Svakom slobodnom treneru u BiH i u Hrvatskoj je zanimljivo doći u Široki Brijeg, a svaki mladi trener koji nema posao je zanimljiv tržištu pa tako i Mislav. No, takvi treneri su zanimljivi i u HNL-u. Mi želimo trenera koji će pratiti viziju i strategiju koju smo mi zamislili. To su neke teme razgovora i želimo kvalitetno rješenja", kaže Brekalo "zakopčan do grla".

Kada su pitanju brojni odlasci, on objašnjava kako se radi o klasičnoj doselekciji.

"Igrači koji su iznijeli najveći teret u protekloj sezoni dobit će konkurenciju na svojoj poziciji. S druge strane oni koji se nisu uspjeli izboriti za veću minutažu, oni su otišli iz kluba. Ta doselekcija se radi svaki prijelazni rok", ističe.

Ekipi je potrebna stabilnost i mir.

"Mi znamo na kojim pozicijama tražimo nove igrače. Tražimo igrače koji će nam dati dodatnu vrijednost. Ono što je najvažnije što mi želimo je stabilnost u klubu i ekipi. Za sada još nemamo određen i zacrtan  rezultatski cilj, uskoro ćemo i to znati. Sada nam je najvažnija stabilnost i mir te da stvorimo konkurentnu momčad. To nam je trenutno glavna tema i njom se vodimo".

Poput odlazaka, brojni će biti i dolasci.

"Mislim da će u klub doći sigurno osam novih igrača. Možemo očekivati znatno jači Široki Brijeg. Pokušat ćemo napraviti iskorak. Pokušat ćemo dovesti nekoliko zanimljivih mladih igrača, ali i nekog iskusnijeg koji će nam biti stožerni igrač. To je plan. No, zbog tajnosti pregovora moramo to držati za sebe".

Ekipa je još deset dana na odmoru.

"Pripreme kreću 19. lipnja, ekipa ide na Kupres između 5. i 12. srpnja", zaključio je Brekalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.