NK ŠIROKI BRIJEG "Sloga i Sarajevo bit će najbolji test za naše mlade igrače"

NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

U posljednja dva prvenstvena kola u ovoj sezoni Široki Brijeg ulazi s novim šefom stručnog stožera Borisom Pandžom i nekolicinom mladih igrača koji će činiti okosnicu momčadi u preostalim utakmicama sa Slogom i Sarajevom.

Na današnjem službenom predstavljanju i obraćanju javnosti novi šef struke Plavo-bijelih Boris Pandža zahvalio se svome prethodniku Dini Skenderu na vrlo korektnoj suradnji i zaželio mu uspjeh u karijeri.

„Nakon sedam godina u Široki Brijeg sam se vratio u novoj ulozi na poziv Dine Skendera. Zahvaljujem mu na tada ukazanoj prilici i dosadašnjoj suradnji koja je bila vrlo korektna. Po njegovoj smjeni klub je donio odluku da upravo ja preuzmem vođenje momčadi u posljednja dva kola“, kazao je Pandža na početku svoga obraćanja.

Široki Brijeg ima dosta problema s ozljedama u zadnja dva tjedna. Za utakmicu sa Slogom, pored kartoniranih Mamića i Kuprešaka, sigurno ne možemo računati na ozlijeđene Mišića, Benića, Lukića, Kpana, Marina i Mužeka.

„Protiv Sloge će biti dosta promjena i mladi igrači će dobiti priliku. Ovo će biti velika prilika za njih da se pokažu u seniorskom nogometu i da na taj način vidimo njihove mogućnosti. Sloga i Sarajevo bit će pravi test za njih“.

Filip Taraba i Marko Matić dvojica su mladih igrača koji će gotovo sigurno dobiti više minuta u navedenim utakmicama.

„Svi igrači kao mladi sanjaju zaigrati za prvu momčad. Osjećaj je nevjerojatan. Jako sam sretan što sam dobio priliku zaigrati za Široki“, kazao je Taraba koji je debitirao na desnom boku, ali koji može igrati i na pozicijama braniča i zadnjeg veznog igrača.

„Zadovoljan sam minutama koje sam dobio. Poseban je osjećaj igrati za Široki i predstavljati ovaj klub“, poručio je Matić koji je već skupio 13 nastupa za seniorsku momčad i postigao jedan pogodak.

Utakmica sa Slogom, kao i sve ostale u sklopu 32. kola WWin lige BiH, na rasporedu je u ponedjeljak s početkom u 17 sati.