NK Široki Brijeg: Brinu jedino nisko temperature

Nadamo se prije svega da će nas vrijeme poslužiti, rekao je glavni tajnik kluba Josip Bevanda, dodavši kako pripreme idu željenim planom.

Vremenske se prilike posebno ističu, jer postoji mogućnost da živa u termometru ode rekordno nisko kada govorimo o ovoj zimi. Prva je ekipa, da bi se izbjegle ozljede, tako ovih dana radila i na terenu s umjetnom travom, budući ja onaj "pravi" u kampu "Musa - Karačić" na Mostarskom blatu bio zamrznut. Iz kluba poručuju da odigravanje turnira ni u kojem slučaju neće doći u pitanje... Posebnih uzvanika iz nogometnog svijeta neće biti, a priliku ugošćavanja Rijeke, Cibalije i Hrvatskog dragovoljca Širokobriježani će iskoristiti da upotpune i Plavo-bijelu noć, koja će se održati dan prije početka memorijala, u četvrtak, 2. veljače. Uz ovaj vid organizacije u Širokom su fokusirani i na same utakmice koje ovaj klub organizira po novim standardima FIFA-e i UEFA-e - kao međunarodne utakmice. To ipak nije praksa svih naših premierligaša koje svoje test utakmice odrađuju kao trening-duele.
- Svim klubovima je poslan dopis da se sve utakmice tako organiziraju, no evidentno je da se svi toga ne pridržavaju. Mi držimo do toga i već unaprijed znamo i suce Memorijala, a zna se i tko će nam suditi u utakmicama u Antalyji.

Inače, da bi od FIFA-e i NS-a BiH dobili odobrenje za odigravanje međunarodne utakmice, plaćanje sudaca na području BiH dođe vas oko 500 maraka, ovisno o tome odakle suci putuju, no u Turskoj će Široki platiti skoro dvostruko više. Suce će tamo plaćati zajedno s protivnicima, kazahstanskim Atirauom i ukrajinskim Metalurgom.
- Svaki će klub dati po 400 eura za suce u svakoj utakmici, rekao je Bevanda.
Što se tiče same kvalitete Memorijala, Rijeka, Cibalia i Hrvatski dragovoljac bit će zapravo idealni, protivnici po mjeri. Široki, koji je do sada u dvije svoje pripremne utakmice savladao Brotnjo (4:0) i Osijek (1:0), turnir će otvoriti protiv Rijeke koja je u utorak izgubila protiv Veleža, a u finalu ili duelu za treće dočekat će ih, barem na papiru, lošija momčad. U svakom slučaju, bit će to lijepo zagrijavanje za Antalyju.

Dnevni list