NK ''Ecos Vitez'' uputio prosvjednu notu NS BiH

Uprava nogometnog kluba „Ecos Vitez“ poslala je dopis NS BiH, u kojem apeliraju da Savez prgleda snimku utakmice 12. kola prve lige Federacije BiH između NK „Bosna“ Visoko i NK „Ecos Vitez“, ta da poduzme korektivne mjere za glavnog suca ove utakmice. ''Boro Matan, glavni sudac ove utakmice, svojim je odlukama izravno uticao na konačni rezultat utakmice i naštetio našem klubu.
Gospodin Matan nije kaznio javnom opomenom domaćeg igrača, koji je Gorana Lovrinovića ozlijedio tako da je Lovrinović završio u ambulanti i propustit će ostatak sezone, ali je žutim kartonom kaznio Ivicu Amana u startu dva domaća igrača na njega. Amani zbog ovog kartona nema pravo nastupa u narednom kolu protiv ekipe SAŠK-a. U 70. minuti dosuđuje jedanaesterac, koji je nasmijao čak i domaću publiku, iz kojeg Bosna postiže pobjedonosni pogodak.

U poluvremenu utakmice, suci nisu boravili u prostoriji za suce, nego su, od stane domaćina, odvedeni u „posebne prostorije“. Nakon što se naš predstavnik žalio delegatu na ovaj slučaj, verbalno je vrijeđan od strane predsjednika Bosne.

Iskreno se nadamo da će Savez istražiti ovaj slučaj i propisno kazniti aktere ove sramote koja se desila u Visokom.'' stoji u prosvjednoj noti koju je NK ''Ecos Vitez'' uputio NS BiH.