NIŠTA OD TRANSFERA Rusi ovom klauzulom pokušali prevariti Mandžukića?

NIŠTA OD TRANSFERA Rusi ovom klauzulom pokušali prevariti Mandžukića?
Getty Images

Mario Mandžukić (34) došao je na potpis zadnjeg ugovora karijere s moskovskim Lokomotivom. Tamo je shvatio da umjesto bogate gaže od 3 milijuna eura unaprijed te 2,4 milijuna eura za svaku od dvije godine igranja za taj klub, potpisuje prevaru.

To je otkrio ruski novinar Nobel Arustajman: "Mandžukić je sve dogovorio s Lokom, pa tako i plaću od 2,4 milijuna eura godišnje, ali je dolaskom na potpis ugovora njegov odvjetnik u dokumentu otkrio klauzulu koja je upropastila posao. Lokomotiv je naime u ugovoru napisao da će se Mandžukićeva plača računati po fiksnom tečaju od 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je prekinuo pregovore, bijesan ovakvim pokušajem prevare."

Ruski klubovi inače nastoje u ugovore s igračima ugraditi valutnu klauzulu jer rubalj je sklon devalviranju, pa bi, ako se ovako ne zaštite, vrlo brzo morali igračima isplaćivati prilično veću svotu od dogovorene.

Zato je u Mandžukićevom ugovoru Lokomotiv sam fiksirao tečaj ruske valute na 75 rublja za jedan euro. Prevara se krije u tome što to nije ranije rekao Mandžukiću te što se trenutno jedan euro u Rusiji mijenja za 92,8 rublja te je podložan devalvaciji. Mandžukić bi dakle od Lokomotiva dobio prilično manje od 2,4 milijuna eura godišnje, prenosi Index.