NIŠTA OD ŠIROKOG Velež će Europu igrati na Grbavici

Grbavica
FK Željezničar

Iako je FK Velež dobio suglasnost NK Široki Brijeg da svoje utakmice može igrati na Pecari koja ima sve potrebne uvjete, to se izgleda neće dogoditi. Mostarci će najvjerojatnije domaćini u Europi biti u Sarajevu na stadionu Grbavica. Još je samo potrebno da UEFA da zeleno svjetlo za tu opciju.

Podsjetimo, prilikom prošle kategorizacije od strane u UEFA-e mostarskom klubu poručeno je kako mora 'popraviti neke sitnice' na svom stadionu kako bi dobili potrebnu licencu. 

"Treba urediti novinarske lože, natkriti bočne kamere na stadionu, sanitet za navijače, doping soba, nekoliko mjesta za osobe s invaliditetom te zahod koji moramo napraviti na zapadnoj tribini. Mi smo sve to spremni uraditi u kratkom roku", rekao je u nedavnom razgovoru za Hercegovina.info direktor Veleža Džemil Šoše.

No, unatoč spremnosti Veleža da se te stvari što hitnije odrade, ponovne kategorizacije UEFA-e neće biti. Stoga su 'Rođeni' primorani tražiti alternativu.

Jedina prednost Širokog Brijega za Velež je samo blizina, a sve ostalo 'na strani' je Sarajeva. Na Grbavici će Velež imati pravu domaćinsku atmosferu s obzirom na brojnu armiju navijača i simpatizera koje ima po cijeloj Bosni. S druge strane neće biti potrebe ni za velikim osiguranjem puta i utakmice.

Valja reći kako je Velež danas dobio još jednu opciju. Naime, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pozvao je danas 'Rođene' da svoje utakmice igraju na Bilinom Polju.

"Pozivam rukovodstvo Veleža da svoje europske utakmice igra u Zenici. Grad će im dodijeliti besplatno stadion" kazao je Kasumović na današnjoj na današnjoj trećoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenice. No, bez obzira na Kasumovićeve riječi Velež bi ipak morao ishoditi dozvolu od Čelika. Iako je Kasumović imao dobru volju izgleda da se gradonačelnik malo 'zaletio' u izjavi.

Unatoč dogovoru sa Širokim i pozivu Kasumovića, Velež će ipak prema svemu sudeći u Sarajevo. Željezničar se nije plasirao u Europu, ali Europa će se ipak igrati na Grbavici. Na Pecari su je već svakako izborili.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.