"NIŠTA NIJE GOTOVO" Dalić otkrio koga će pozvati umjesto ozlijeđenog Pjace

Zlatko Dalić
Ansis Ventins/PIXSELL

Hrvatska je pobjedom 2:0 u Rigi protiv Latvije napravila veliki korak prema direktnom plasmanu na Europsko prvenstvo. Njega će i izboriti bude li u utorak na Maksimiru svladala Armeniju, a bit će i prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi u slučaju da Wales pobijedi Tursku.

Najrealnija opcija je, ipak, drugo mjesto, kojim Hrvatska može biti zadovoljna, s obzirom na to da još do jučer nije ovisila samo o sebi. Kombinacija je puno, Hrvatskoj prijete i dodatne kvalifikacije, a o svemu tome na konferenciji za medije govorio je izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

Sad ovisimo samo o sebi

"Cilj nam je plasman na veliko natjecanje i ne smijemo razočarati navijače. Ne smijemo izgorjeti od želje. Puno smo šansi promašili protiv njih u prvoj utakmici. Tako mi je i jučer bilo, nekad promašiš šanse pa dođeš u probleme. Armenija je otpala, ali imamo puno raznih scenarija. Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo.

Kad uđemo u probleme na kraju kvalifikacija, uvijek smo dobri na predstojećem natjecanju. Ima nekoliko malih reprezentacija koje imaju šansu da dođu na Euro. Izbacivale su naše klubove ekipe s Malte, to je znak da raste nogomet u tim zemljama", rekao je Dalić, prenosi Index.

Beljo se vraća

"Zvat ću Belju u reprezentaciju, u komunikaciji sam s izbornikom U-21 reprezentacije oko njega. Pjaca se ozlijedio, ostali smo na samo jednom napadaču, Budimiru. Potreban nam je Beljo, bio je na pretpozivu."

"Marco Pašalić bit je hrvatska budućnost, zajedno s Baturinom. To su igrači koji s radošću igraju za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Armenije će biti teško, oni će se doći nadigravati i tražiti pobjedu na Maksimiru. Mi se moramo maksimalno koncentrirati", rekao je Dalić.