Nikoličius otkrio koliko su milijuna Splićani odbili za Marka Livaju

Hajduk, marko livaja
Dalmatinskiportal.hr

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dao je jako zanimljiv intervju za Dalmatinski portal po završetku prijelaznog roka. Hajduk je doveo četiri pojačanja, Ferra, Lukasa Grgića, Dina Mikanovića, Nikolu Kalinića i s već sjajnom ekipom dodatno je pojačao ambicije.

Bijeli su s tri vezane pobjede i 10:2 gol-razlikom ušli u proljetni dio, a priliku za popravak omjera imaju protiv Dragovoljca u subotu. Zato navijači sanjaju naslov prvaka, a sanjali su i povratak Ivana Perišića te mnoge ostale stvari.

Nikoličius je otkrio dosad neke nepoznate detalje oko odrađenih poslova, ali i odbijenih ponuda te se osvrnuo na teze da Hajduk ide "all-in" te da će sve propasti ako titule ne bude.

"Imamo četiri ozbiljne momčadi u Hrvatskoj, gdje svaka ima svoje šanse i nadu. Tri još žele i Kup. Taj igrački roster, kojega sada imamo u Hajduku, daje nam nadu da možemo osvojiti prvenstvo i Kup. Vidjet ćemo što će biti na kraju. Ja bih želio da budemo prvi, a ne četvrti. Četvrto mjesto bi bilo neuspjeh i razočaranje. Rijeka, Osijek i Dinamo imaju dobre momčadi, a Dinamo još i iskustvo osvajanja prvenstava. Svi imaju svoje adute", rekao je o utrci za trofeje.

Najzanimljivija je ipak priča o pojačanjima, Ferro i Kalinić svojevrsne su bombe jer su stigli iz renomiranih liga i klubova.

"Najavio sam četiri pojačanja i jako sam sretan što su došli Lukas Grgić, Dino Mikanović, Ferro i Nikola Kalinić. Grgić i Kalinić su na pozicijama zadnjeg veznog i napadača bili naše prve opcije i čekali smo do kraja da realiziramo njihov dolazak. Grgića smo pratili jako dugo, a o Kaliniću smo već dosta toga rekli na presici. Što se tiče Mikanovića, tu je bilo puno neizvjesnosti, a Ferra poznajem jako dugo, imali smo kontakt od ljeta i jako sam sretan što smo ga uspjeli privući u Hajduk. Novac nije glavni razlog njihova dolaska nego što prepoznaju sredinu za napredak i klub u kojemu mogu osvojiti trofej. Propale su nam zimske pripreme u Portugalu, ali mislim da smo sve dobro napravili tu doma, usprkos problemu s koronom."

Bilo je i izlaznih transfera, najviše se ističe onaj Marina Jakoliša u Angers nakon sjajne polusezone u Šibeniku. Htio se Jakoliš i vratiti, ali u Hajduku zasad nema mjesta.

"Prodali smo Marina Jakoliša i Matu Ivkovića. Na posudbu su otišli Dimitrov, Diamantakos, Dolček, Skorup i još neki mladi igrači. Sad tražimo pojačanja za ljetni prijelazni rok, ali i za kasnije, za drugu zimu. To je planski rad. Trenutno imamo mali problem s ozljedom Filipa Krovinovića, napravili smo pretrage, oko dva tjedna će biti izvan stroja. Nadam se da će se vratiti u tjednu kad budemo igrali Kup utakmicu. Ne mogu dovesti Jakoliša da svaku utakmicu odigra 10 minuta. Treba realno procijeniti, na toj poziciji imamo Biuka i Sahitija. To što je Jakoliš napravio u Šibeniku je nevjerojatno i sretan sam što je otišao u Angers. Drago mi je zbog njega."

Premda se pisalo o interesu Hajduka za Kristijana Lovrića, Nikoličius, koji mu je i pomogao u karijeri dovevši ga u Goricu, opovrgnuo je pregovore, a onda je o potencijalnim ponudama za odlazak otkrio da je odbijena bogata ponuda za Marka Livaju.

"Kako je predsjednik Lukša Jakobušić jednom ranije rekao: 'Ne prodajemo budućnost za sigurnost'. Nije problem sad prodati. Imamo puno upita, ali vjerujemo u našu momčad. Biuka, Ljubičića i sve igrače vidimo u opciji. Imali smo zadnjeg dana prijelaznog roka ponudu za Jana Mlakara, ali ne želimo u važnom periodu za Hajduk prodati igrača koji nam treba. Također smo imali ponude od 7 i 8 milijuna eura za Marka Livaju, ali nismo željeli ni početi s razgovorima o tome. Bile su iz Lige petice, ali i s drugog kontinenta. No, kod Marka je to bilo jednostavno - nije želio ni čuti. Nevjerojatno kakav je to vrhunski igrač i osoba."

Osvrnuo se Nikoličius i na posljednji posao u kojem se Nikola Kalinić nakon 12 i pol godina vratio na Poljud.

"To je također jako dugo trajalo. Puno prije smo se s njim našli. Svi smo mislili da će doći sljedećeg ljeta i jako smo sretni što je prelazak sada realiziran. Radi se o velikom igraču, takav čovjek nam je trebao. On je već u prvom razgovoru izrazio želju da opet obuče Hajdukov dres", rekao je.

Hajdukovi navijači sanjaju i Perišića, šalju mu poruke da je "vrime", on odgovara "sve u svoje vrime", a u međuvremenu igra na najvišoj razini i dominira na terenu protiv Liverpoola. Povratak je u ovom trenutku, čini se, nerealan.

"Jedina istina je da s Perišićem nemamo komunikaciju. Nemam na to nešto više za dodati", kratko je kazao Litavac.