NIKOLA KALINIĆ SE VRATIO U HAJDUK Nevjerojatno je za koliku će plaću igrati

Nikola Kalinić Hajduk
Ivana Ivanović/PIXSELL

Nikola Kalinić ponovno će obući dres Hajduka i zaigrati za svoj matični klub. On se naime danas priključio pripremama splitske momčadi kojoj će svojim iskustvom pomoći u nastavku prvenstvu kako bi ostvarila svoje ciljeve.

No, ono što je danas sve iznenadilo je informacija o visini Kalinićeve plaće koju je uoči prvog treninga u novoj godini otkrio sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius. On je rekao kako će Kalinić igrati za 1 euro mjesečno.

"Što se tiče financija, to je bilo najlakše u tri godine što sam u Hajduku. Dogovorili smo 1 euro njegove plaće. On želi pomoći Hajduku i osvojiti naslov, to je jedini motiv zbog kojega se vratio", kazao je Nikoličius.

Zaradio dovoljno

U jednom od svojih intervjua Nikola Kalinić istaknuo je kako je zaradio dovoljno novca. Odbio je i milijunske ponude iz Kine.

"Kao dijete sam bio sirotinja. Živio sam u Rupotini ispod terace, zimi je bilo minus 10 stupnjeva, a ljeti plus 50. Zaradio sam dovoljno. Jedan put u danu možeš ručati i večerati, ne možeš deset. Htio sam ostati u Europi, u Italiji, a ne trčati za plaćom u Kinu. Što se Hajduka tiče, vodio me sportski motiv. Želim nešto napraviti, ostaviti pečat, osvojiti. Hajduk nam je svima dao ime i prezime u nogometu, poslao me u svijet, gdje sam lijepo živio i zaradio. Mogao sam se ne vratiti, otići u Saudijsku Arabiju, ali meni je sad ovdje sve gušt. Vraćaju mi se slike iz doba kad sam bio dijete pa bi u 6 sati ujutro stajao na porti i čekao pokojnog trenera Dragana Sliškovića da krenemo s radom u 7 u dvorani. Uživam sada u svakom treningu i nastupu", rekao je tom prilikom Kalinić.