Niko: Ne bih na tatu u kvalifikacijama!

Zlatko Kranjčar (53) nije se dugo odmarao nakon povratka iz Teherana. Sljedeća trenerska postaja bit će mu Podgorica, u kvalifikacijama za EP 2012. vodit će reprezentaciju Crne Gore! U utrci za klupu sokola pobijedio je bivšega partizanovca Slavišu Jokanovića.

Želim Slovence, ne Srbe

– S predsjednikom NS Crne Gore Dejanom Savićevićem sastao sam se u Beču. Sa sportskog gledišta, taj posao činio mi se odmah primamljivim i pristao sam na tu ponudu. Naglašavam, u tom razgovoru dominirale su sportske teme, dok o primanjima nismo razgovarali jer mi zarada sada nije u prvom planu – kazao je Kranjčar, koji je odluku IO NS Crne Gore saznao u Beču, gdje boravi sa suprugom Elvirom.

Iz Beča će otputovati u Varšavu gdje će prisustvovati ždrijebu kvalifikacija za EP 2012. I držati palčeve da ne naleti na Hrvate. Kao što će Niko Kranjčar navijati da Hrvati ne dobiju – Crnogorce.

– Drago mi je da je tata prihvatio taj posao. Crnogorci imaju odlične igrače, a sada je i bliže kući. Priznajem, ne bih volio igrati protiv oca u kvalifikacijama za EP. I zbog njega, i njegovih zvijezda. U svojoj jakosnoj skupini daleko su najjači i bili bi najneugodniji suparnik – kazao je Niko Kranjčar u telefonskom razgovoru.

Prijete nam još Srbi i Slovenci?

– Srbe bih volio izbjeći, a Slovence bih rado vidio u našoj skupini – zaključio je Niko.

Kralj kvalifikacija

Iz Crne Gore doprla je informacija da će Zlatko Kranjčar na klupi sokola zarađivati 10.000 eura mjesečno ili dvostruko više nego što je kao kralj kvalifikacija dobivao u Hrvatskoj. Podsjetimo, Cico je Hrvate odveo na SP 2006. bez poraza. Toliko u HNS-u zarađuje i "Žalosna Sova" kvalifikacija Slaven Bilić.

Usput, hrvatski stručnjak Kasim Kamenica vodi rukometnu reprezentaciju Crne Gore, dok izbornik crnogorskih vaterpolista, Kotoranin Petar Porobić, ima i hrvatsku putovnicu.

sportal.hr