Niko Kovač: Navijači nas nisu napustili, ali impuls mora doći sa terena

Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Vatreni, buzim, Niko Kovač, Josip Šimunić, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Ognjen Vukojević, Niko Kovač, nogometna reprezentacija hrvatske, reprezentacija hrvatske, Niko Kovač, Niko Kovač, kvalifikacije, kvalifikacija za SP, Niko Kovač, Hrvatska nogometna reprezentacija, Eintracht Frankfurt , Niko Kovač, Bundesliga
"Prvo ćemo razgovarati sa igračima da vidimo kakvo je stanje u svlačionici. Sve su to vrhunski nogometaši, ali greške koje smo mogli vidjeti u posljednjim utakmicama na mene su ostavile dojam kao da su 'odlutali', da su tijelom na terenu, ali da je 'glava u štrajku'. Na travnjaku je bilo 11 boraca, ali je svatko radio za sebe. U nogometu pojedinac nije ništa, moramo funkcionirati kao cjelina", kazao je Niko Kovač na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da će u stručnom stožeru biti njegovi suradnici iz mlade reprezentacije, njegov brat Robert Kovač, Goran Lacković i Vatroslav Mihačić.

Zasad nije poznato tko će naslijediti Niku Kovača na mjestu izbornika mlade reprezentacije (U-21), a predsjednik HNS-a Davor Šuker kazao je da bi to pitanje moglo biti riješeno sljedećeg tjedna.

Također, predsjednik HNS-a je izjavio je da će Niko Kovač, bez obzira na rezultat dodatnih kvalifikacija za SP 2014., ostati na izborničkom mjestu do kraja kvalifikacijskog ciklusa za EP 2016.

Niko Kovač se još jednom zahvalio svom prethodniku Igoru Štimcu, i dodao: "On je napravio pola posla, a sada mi moramo odraditi ostatak. Računam na sve igrače koji su igrali u ovim kvalifikacijama, prošlost je prošlost".

Novi izbornik se nada i velikoj podršci navijača. "Ja mislim da nas navijači nisu nikada napustili, a ovo je trenutak kada se hrvatska nacija mora ujediniti, ali impuls mora doći sa terena", rekao je Kovač.

Na novinarski upit tko bi od igrača trebao biti lider na terenu, Kovač je odgovorio: "Izrazito je bitno da postoji hijerarhija u svlačionici, da se zna tko je glavni. A tko će to biti, to ćemo tek vidjeti. Za svakog je trenera dobro kad ima tri ili četiri igrača koji su njegova produžena ruka na terenu".

Novinare je zanimalo i da li očekuje da će biti pritisaka sa strane na njega. "Svi oni koji me poznaju znaju da sam uvijek bio neovisan, i ne vidim zašto bi mi se netko miješao u posao", rekao je Kovač.

Na upit koga bi poželio za protivnika u dodatnim kvalifikacijama (Francusku, Švedsku, Rumunjsku ili Island), novi izbornik je rekao: "Na ždrijeb ne mogu utjecati, pa nema smisla o tome raspravljati. Koga god dobijemo, dobro ćemo se pripremiti".

Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je da će se dodatne kvalifikacije igrati u Zagrebu, jer jedino stadion u Maksimiru zadovoljava uvjete koje traži Fifa.

hina