Nikica Jelavić: Presretan sam zbog Bilićevog poziva

Nikica Jelavić, Nikica Jelavić

Bio je to njegov drugi gol u natjecanju po skupinama nakon što je u prvom kolu zabio HSV-u u 3:0 domaćoj pobjedi Bečana. U kvalifikacijama za Europsku ligu briljirao je 24-godišnji Jelavić s pet golova i tri asistencije u šest nastupa.
- Poveli smo vrlo rano, odlično smo otvorili utakmicu. Ipak, nakon kiksa naše obrane primili smo glup gol i na kraju, s obzirom da su obje ekipe imale svoje šanse, neriješen ishod je najrealniji - rekao nam je Jelavić.

Kako ste postigli pogodak u Glasgowu?
- Nakon što je domaća obrana pogriješila primio sam loptu od suigrača na desnoj strani, sjurio sam se u šesnaesterac i pogodio suprotni kut Borucovog gola.

Nakon dva kola Rapid je na prvom mjestu.
- Bod nam je jako bitan. U Glasgow smo išli ne izgubiti, to smo i ostvarili i stvarno smo prezadovoljni.

Kako ste zadovoljni svojom igrom?
- Zadovoljan sam općenito kako igram u zadnje vrijeme. U četvrtak sam također prema mom mišljenju bio dobar, osim pogotka je na meni bio čisti jedanaesterac, ali je sudac ostao nijem.

Kao šlag na tortu stigao je poziv izbornika Slavena Bilića nakon što se ozlijedio Eduardo da Silva.
- Nakon dobrih igara u zadnje vrijeme priželjkivao sam Bilićev poziv. Mojoj sreći nema kraja, iako sam poziv dobio nakon što se Eudardo ozlijedio. Žao mi je zbog njega, ali ja sam presretan što ću biti dio seniorske vrste.

U autobusu sam vidio
propuštene pozive

Kada ste saznali za Bilićev poziv?
- Vozili smo se autobusom dva sata prije utakmice iz hotela prema stadionu. Taman sam išao isključiti mobitel kad sam vidio gomilu propuštenih poziva iz Hrvatske. Tek malo prije utakmice od čelnih ljudi Rapida saznao sam da je u klub stigla pozivnica za reprezentaciju.

Što ste tada pomislili?
- Bio sam presretan, ali i svjestan da se moram potpuno koncentrirati na utakmicu sa Celticom. Poziv u reprezentaciju bio mi je veliki motiv za utakmicu u Glasgowu.

Kako vidite rasplet kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo?
- Sve je jasno. Ne ovisimo sami o sebi, potreban nam je kiks Ukrajinaca. Radujem se priključenju reprezentaciji, ako dobijem priliku iskoristit ću je na najbolji način - porućio je Jelavić.

Nakon što je praktički sam izbacio Aston Villu i postigao sve odlučujuće golove u kvalifikacijama za Europsku ligu, nisu ga Austrijanci slučajno prozvali ‘Mr. Europa Cup’.

slobodna dalmacija