NIKAD IZJEDNAČENIJI DERBI Zrinjskom pobjeda znači sami vrh tablice, Veležu priključak najboljima

Gradski derbi
Hercegovina.info

Danas je na rasporedu još jedan mostarski gradski derbi. Radi se o zaostalom susretu koji je odgođen zbog Veležovih obveza u europskim natjecanjima. Posebno značenje derbiju pridonosi i činjenica da je pred nama, vjerojatno, kvalitetom nikad zanimljiviji i nikad izjednačeniji derbi. Zrinjski je godinama bio dominantniji mostarski klub u prvenstvu, no taj podatak većinom nije ništa značio u gradskim derbijima osim kad je Velež prolazio kroz najgora razdoblja, ali i tada im nikad nije manjkalo motivacije u ovakvim susretima. 

Osim standardno pozicioniranog Zrinjskog kao jednog od najboljih bh. klubova u domaćem prvenstvu, ali i europskim natjecanjima, ovom šesterostrukom prvaku BiH danas "na noge" dolazi gradski rival. Velež je zadnjih godina sigurno jedna od najljepših priča bh. nogometa i od klackavog kluba koji je u više navrata igrao i niži rang natjecanja, zapravo postao respektabilan klub za naše prilike, što najbolje pokazuje tablica zadnjih godina, ali i zapaženi europski nastupi ovog ljeta.

Treneri oba kluba najavili su ovaj susret s dozom optimizma, ali i poštovanjem prema protivniku.

"Gradski derbi je više od utakmice, ali meni je osobno utakmica koja nosi tri boda, kao i svaka druga. Naravno da je veliki rivalitet, ali mi igramo kući pred našim navijačima i nadamo se pobjedi. Svjesni smo da neće biti lako, Velež je respektabilan protivnik i bit će vrlo uzbudljiva utakmica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

"Što se tiče same utakmice zaista mislim da se ovom trenutku sastaju dvije ekipe koje žele igrati, koje igraju visoki presing i igraju za gol više. Očekujem dobru utakmicu ukoliko bude dozvoljavalo vrijeme jer se za sutra očekuje malo sparno vrijeme. Kada sam saznao za termin utakmice mislio sam da će malo temperatura popustiti, ali vidite da je i dalje temperatura preko 30 stupnjeva. Sigurno to može umanjiti malo kvalitet utakmice, ali sve drugo akter i forma obje ekipe nam obećavaju da neće izostati kvalitet. Zrinjski je furiozno krenuo u prvenstvo. Odigrali su nekoliko fantastičnih utakmica protiv dobrih protivnika i ostvarili dobre rezultate. Međutim tako koliko imaju vrlina imaju sigurno i mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti", izjavio je trener Veleža Feđa Dudić.

Susret pod Bijelim Brijegom počinje danas u 17 sati. Zrinjskom će pobjeda značiti priključak za Tuzla City, a samim tim još više jer je pred Plemićima znantno lakši raspored nego u prvih 6 kola, dok Veležu pobjeda jamči priključak za trenutačno najbolje 4 momčadi prvenstva.