NI JAKIROVIĆU NIJE JASNO Kako u Širokom može biti publike, a u Mostaru ne može?

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje važan susret u borbi za Europu. Pod Bijeli Brijeg stiže poljuljani Željezničar i Plemići nemaju prava na kiks ukoliko žele ponovno igrati europske utakmice.

"Čeka nas još jedan u nizu derbija bez obzira na stanje Željezničara ovo proljeće. Zna se da je to uvijek utakmica od prestiža, a nama i od velike rezultatske važnosti. Tražimo tri boda kako bi ostali u igri za Europu i moramo napraviti sve da to i ostvarimo. Nemamo pravo na kiks", rekao je na današnjoj konferenciji trener Plemića Sergej Jakirović.

"Ne ovisimo o sebi, ali mi moramo napraviti svoje. Iz ove dvije utakmice moramo uzeti maksimum i nadati se da će se netko poskliznuti", dodao je.

O momčadi je kazao:

"Stanje u momčadi je dobro. Svi su na dispoziciji i svi treniraju. Neki koji su bili ozlijeđeni su se priključili, osim Govedarice."

O padu Željezničara ovog proljeća.

"Nevjerojatno. Bili smo zajedno gotovo četiri tjedna na pripremama u Međugorju i gledao sam njihove treninge i utakmice. Željezničar je izgledao dobro. Što se dogodilo u međuvremenu to je za malo dublju analizu. Je li financijska situacija utjecala na tu krizu ne znam. Sigurno da to nije dobro za našu ligu jer zna se tko je Željezničar", rekao je Jakirović.

"Očekujem rasterećenog protivnika koji ima dosta kvalitetnih igrača. Takvi rasterećeni mogu napraviti opasnosti ispred gola kako su napravili svima. Moramo biti 120 posto koncentrirani sutra da bi uzeli tri boda."

O apsurdnoj situaciji s povratkom gledatelja na tribine u pojedinim dijelovima BiH.

"To je nepravedno. Nismo svi u istom položaju. Izgleda da virus staje u određenim dijelovima entiteta ne znam kako bi to objasnio. Ili puštamo sve ili nikoga. Nelogično je. Široki Brijeg će igrati s tisuću gledatelja, a mi 18 kilometara dalje imamo protokol kao i do sada što se tiče korone", rekao je izmeu ostalog Jakirović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.