NI BLIZU ZALASKA KARIJERE Kultni Dinamov igrač ima 54 godine, igra profesionalni nogomet u prvoj ligi i čeka novi transfer

Miura
EPA

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura nema namjeru okončati igračku karijeru prema ima 54 godine.

Miura, koji je u domovini poznat kao "Kralj Kazu", poručio je kako čak osam japanskih klubova traži njegov potpis za sljedeću sezonu, izvijestila je u utorak novinska agencija Kyodo.

"Bit će težak posao odlučiti za koga ću igrati," kazao je Miura koji je prošlu sezonu bio član Yokohame, postavši najstariji igrač koji je nastupio u prvoj japanskoj ligi.

Međutim, upisao je samo jedan ligaški nastup i tri u Kupu, a sada traži novi izazov negdje drugdje nakon što je momčad ispala u drugu ligu.

"Želim riješiti ono što mi je najvažnije, donijeti poštenu odluku na temelju svojih osjećaja", rekao je Miura koji je karijeru započeo u brazilskom Santosu 1986. godine, javlja Hina.

Potom je igrao za Palmeiras, Coritibu, Verdyja Kawasakija, Genou, Vissel Kobe, Sydney...

Na listi klubova u kojima je igrao nalazi se i zagrebački Dinamo čiji je dres nosio u 1999. godini. Upisao je 12 nastupa, bez postignutog gola.

"Moji osjećaji prema nogometu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila", rekao je Japanac.